Berättelsen om Aromia

Min berättelse om Aromia

Jag, Maria startade Aromia år 2005. Namnet kom till pga att jag använder mig av eteriska oljor, aromatiska oljor och kallas för ia, Arom-ia. Den första utbildningen jag läste var till Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut & därefter till Aromaterapeut. Mitt intresse för naturlig, ekologisk hudvård och hur kosten påverkar oss startade för många år sedan….

Under min tonår hade jag problem med acne. Jag var även en vld blyg flicka med dålig självkänsla. Min dåliga hud gjorde detta ännu värre och jag kunde bara tänka på hur ful och äcklig alla måste tycka att jag var. Jag gömde mig under stora lager smink, som bara gjorde problemen ännu värre. Jag undvek situationer där jag inte kunde ha mängder med smink. Jag utvecklade en nervositet i sammanhang där människor tittade på mig, som vid högläsning och redovisningar i skolan. Här började min förståelse för hur hudens utseende påverkar vår psykiska hälsa.
Jag gjorde allt för att få bättre hud. Produkterna jag använde torkade ut mer och mer och huden blev bara sämre. Till och med tandkräm använde jag som uttorkande medel på finnarna. Jag solade massor på somrarna och brände sönder mig ett antal gånger. Jag brände huden även i solarium och kvartslampor som var så populära på den tiden. Jag smörjde aldrig huden med fett då det sades då att en fet hud ska inte ha fett. Huden blev torrare och torrare, känsligare och känsligare och jag mådde sämre och sämre.
Jag förstod att det var fel väg och började söka efter andra produkter. Det började talas lite om naturlig hudvård, men problemet var som jag inte visste då, att det var inte mycket i en produkt som enligt förpackningen var naturlig, som faktiskt var naturligt. Det var inte så lätt att hitta information på den tiden. De här produkterna var iallafall en aning bättre än de produkter som jag använt innan så en vändning började och intresset för naturlig hudvård började.
Någonstans på vägen så började jag även inse att kosten spelade roll i detta. Tittar man på de flesta av oss i vår generation och på vår uppväxt så bestod maten av mycket vitt mjöl, mycket mjölkprodukter och mycket socker. Gluten/vitt processat mjöl slaggar igen hela vår kropp & problem med öron & hals kan komma av detta. Jag blev ett öronbarn, med väldigt många antibiotikakurer på det. Det var ingen som visste att jag slog ut hela min bakterieflora & maten vi åt balanserade inte den igen. Följden blev magproblem med otaliga läkarbesök & en hud med mycket acne. Idag visar min kropp & mitt psyke direkt när jag ätit gluten &/eller processat vitt mjöl! Hjärnan & magen har ju en direkt koppling & kommunicerar väldigt intimt så många med magproblem har även psykiska problem. Inte många tänkte heller på miljögifter i maten, aluminiumburkars påverkan på maten, tillsatsämnen i maten osv. Det röktes även en hel del i hemmen och även i bilen där hela familjen satt.
Senare förstod jag även hur mycket hormonbalansen påverkar vår hud. När jag blev gravid så blev min hud bättre och en dag när jag fortfarande ammade så sa en vän till mig: Men du har ju inga finnar längre!? Hormonerna förändras vid graviditet/amning & hormonbalansen störs av kemikalier, plaster, stress, mag/tarm-problem, ämnen i vår hudvård & vår mat….
Som vuxen har jag sedan fått ”sköta” mig för att inte få acne &/eller problem med magen. Så fort jag äter vitt mjöl, socker eller mejeriprodukter så märker jag det direkt eller inom 3 dagar som är intervallet vid en intolerans. ”Dåliga” produkter skulle jag aldrig få för mig att smörja på min hud idag! Även när jag stressar så syns det direkt på min hud. Jag har utvecklat en känslig hud & en känslig mage som hela tiden behöver hållas lugn.
En dag satt jag och läste en tidning och såg en annons. Utbildning till Naturkosmetisk Hudvårdsterapeut. Det var en helt ny utbildning på Axelssons i Stockholm och jag blev eld och lågor. Denna var jag helt enkelt tvungen att gå. Det finns en rad faktorer som här gjorde att jag hade råd med utbildningen. Så jag anmälde mig och började pendla till Stockholm och med denna utbildning växte kunskapen om naturlig hudvård, kost och näringslära och sedan har utbildningarna avlöst varandra….

Under åren såg jag att mina kunder även fick god effekt på lymfsystemet & sakta men säkert började intresset växa. Jag insåg själv att mina egna problem berodde på ett sämre lymfflöde & att träning som jag gjort innan nu hade motsatt verkan. Vid pulshöjning så bildas mer vätska till musklerna & om lymfflödet är ansträngt innan så blir det då mer ansträngt. Jag började läsa utbildningar om just Lymfcirkulationen & har gjort under en längre tid. Jag är nu licensierad Lymfolog & känner att alla år som Aromia, har lett hit med kunskap som jag nu har nytta av. Jag har knutit ihop säcken!

Titeln Lymfolog innebär att du har kunskap i alla delar om lymfsystemets hälsa, som kost & näring, hudvård, stress & tankar, de eteriska oljornas effekt, andning & rörelse som tex yoga. Detta ledde mig vidare in i yogans värld & äntligen kunde jag slappna av genom yoga! Under årens lopp har jag försökt med olika sorters yoga men aldrig känt att det var varken skönt eller givande utan mer stressande. Positionerna har antingen växlat för snabbt så jag varken hunnit med att få in rätt position eller andning. Eller så har vi stannat för länge i ytterlägen & mina vävnader har stressats ännu mer. Många av mina kunder har upplevt detsamma & känner precis som jag att med Lymfyogan har de äntligen funnit ett sätt för kropp & sinne att släppa på greppet. Lymfyogan är helt fantastisk för ditt lymfsystem på alla sätt! Love it!

Så nu hittar ni Yogia i vår källarstudio! Namnet Yogia har framkommit precis som Aromia; Jag kallas för ia, Arom-ia & Yog-ia.
Vägen har varit lång och inte alltid så lätt, men jag är oerhört glad att jag aldrig gav upp med att försöka få ut mitt budskap och att jag kommit hit där jag är idag!
Intresset för det jag arbetar med idag växer mer och mer och människor börjar mer och mer inse hur viktigt det är för vår hälsa och vår framtid.
Välkommen till Aromia med vänner!

Viktigt eftersnack:
Vi vet idag att industriellt framtagen hudvård och mat och även i kosttillskott och rengöring till våra hem, med innehåll och tillsatsämnen som inte kommer från naturligt ursprung är hormonstörande, cancerframkallande och påverkar vår hjärna och hela vår kropp. Tänk på att det vi spolar ut i avloppen är idag en stor miljöbov som påverkar hela vår jord. Även vårt lymfsystem blir hårt belastat!
Vi vet idag att ekologisk hudvård och mat innehåller mer näring, mindre gifter och värnar om framtida jordbruk. Väljer du hudvård som inte är framtaget från naturliga källor och innehåller tveksamma tillsatser, så väljer du att aktivt föråldra din hud. Väljer du däremot hudvård som är från naturligt ursprung utan tillsatsämnen som vår kropp inte mår bra av, så väljer du att bygga upp din egna huds naturliga funktioner och förhindrar för tidigt åldrande plus att ditt lymfsystem får mindre att processa vilket leder till bättre hälsa.
När det gäller mat i ett Biokemiskt perspektiv så mår vi bäst av den maten som växer nära oss. Än så länge tror jag att det är bra att i hög utsträckning hålla sig till närproducerat men inte fullt ut. Idag har vi förmånen att ha tillgång till mat och hudvård längre ifrån oss som är otroligt näringsrik och välgörande för våra kroppar. Det gäller såklart inte allt, som till exempel innehåller färsk frukt inte längre mycket näring utan mest socker, fruktos, när den kommer fram efter långa frakter. Men tex kokosolja och torkade bär, örter och kryddor ger oss möjlighet till en hälsosammare livsstil.
Så det jag tror på är att vi mer och mer går över till bränsle som inte utsätter vår natur för gifter.
Detta leder även till hur viktigt det är med förpacknings-materiel som inte innehåller gifter. Vanliga plaster innehåller hormonstörande ämnen som man inte minst ser i våra sjöar och på fiskarna. Många människor lider idag av hormonobalanser i kroppen bla pga all plast vi använder. Aluminiumburkar ger oss tungmetaller som belastar våra kroppar. Då vi redan är hårt belastade av miljögifter här så blir det svårt för kroppen att göra sig av med detta. Då lagras det i våra kroppar och bidrar till sjukdomar.
Dessa faktorer är tungarbetade och tar lång tid att förändra men jag tror att vi nu är på rätt väg och att framtiden är ljus!
Det finns mycket vi själva kan göra för bättre hälsa och en renare jord! Ta hand om dig! / Maria Aromia