2016-08-09

Behandlingar

Varmt Välkommen till mig, Maria Aromia eller till någon av våra andra terapeuter på Aromia med vänner!

För att komma till de andra terapeuternas behandlingar gå in på Teamet eller Boka!

Har du svårt att välja behandling, ring gärna vår reception på 0470-339977 (se våra öppettider)  eller skicka ett mail.

aromia-logga-200dpi-1
 

 

 

Aromia, Maria Björnlund

Mitt namn är Maria och jag har haft Aromia sedan 2005. Med en dröm om att även ha en butik med enbart produkter som jag kan stå för & även ha ett samarbete med andra terapeuter, så startade jag Aromia med vänner AB 2016.

Jag brinner för naturlig helhetshälsa med att se tillbaka på gammal beprövad kunskap som fortfarande är en del av oss om vi väljer att lyssna på vår kropp. Då med en önskan om att få människor att aktivt ta hand om sin egen hälsa, i förebyggande eller läkande syfte.

Jag älskar att hela tiden lära nytt & utvecklas. Detta har bidragit till att jag idag har många olika behandlingar & verktyg men fokus ligger mest på vårt viktiga lymfsystem & vår viktiga Fascia i alla behandlingar med allt vad det innebär.

Då jag utgår från mig själv och hur jag själv vill bli behandlad så undervisar jag mina kunder en hel del. Själv har jag svårt att få till en rutin att göra saker som är bra för mig, om jag inte vet varför det är bra för mig.

Med utbildningar som Naturkosmetisk hudvårdsterapeut & Aromaterapeut på Axelssons Gymnastiska institut i Stockholm, med det holistiska helhets-tänket har resan fortsatt med Kost & Näringsterapi på Nordiskt Näringscenter i Stockholm & Egenvårdspoolen i Karlstad & senare även inom TCM Gua Sha tekniker, reflexologi, akupressur på CHIA Holisticbeautymassage i Stockholm, MB Akupunktur & Rehab i Jönköping & till Certifierad Gua Sha terapeut hos Madeleine, Mina Behandlingar i Stockholm & utbildningar om lymfsystemet med Anders Lönedal & lymfrådgivning på Anna Hallén utbildningar & lymfmassage på HarmoniQA i Kalmar plus Lymfatisk Yoga hos Madelene Widell & flera kurser hos Lise Benberg & även Karin Björkegren Jones. Jag är även Diplomerad i Lymfyoga Slow Flow på YogaDevi i Stockholm. Detta innebär att jag har helheten inom Lymfsystemet så jag är även Licencierad Lymfolog. Plus att jag genom åren gått en ofantlig mängd småutbildningar. För ännu fler bra redskap i mina behandlingar så har jag även utbildat mig i MSTR® McLOUGHLIN SCAR TISSUE RELEASE hos Monika Lindblom för Certifiering. Jag har utbildat mig till Certifierad Sensing Yoga instruktör & utbildar mig nu till Sensing terapeut hos Mia Elmlund. Det är ett kraftfullt komplement där mycket fokus ligger på bindväven och bäckenet samt Psoas och Vagusnerven.

Alla mina behandlingar är holistiska, vilket innebär att jag ser till helheten så du får vad du behöver för stunden & ingen behandling är den andra lik.

Lymfan har ingen egen pump som blodcirkulationen har, så lymfan behöver ibland hjälp av oss med lymfmassage, bindvävsmassage, ärrbehandling, rätt rörelse och rätt andning, anpassade yogarörelser, kostförändringar & näring, giftfri mat & hudvård samt egenvårdsprogram. Hudproblem kommer ofta inifrån & dåligt lymfflöde, kost, stress och även motion påverkar hudens hälsa. Så vi tittar på både hudvården, näringsintag och kosten samt livsstilen. Alla behandlingarna är även otroligt sköna & avslappnande med kraftfull massage och innehåller ibland energipunktsmassage liknande ansiktszonterapi, vilket har en balanserande effekt på hela kroppen. Mycket spänningar sitter i just ansiktet som påverkar resten av kroppen. Så ansiktsmassagen i vissa behandlingar är väldigt välgörande för hela kroppen. Med enbart naturliga produkter byggs din hud upp till att fungera optimalt då naturliga produkter ger den näring som din hud och även hela din kropp vill ha. Då huden är kroppens näst största organ och samverkar med alla andra organ är detta viktigt för din hälsa. Viktigt att tänka på vid lymfproblem & även en stagnerad Fascia, är att inte tillföra mer gifter som tyvärr finns i mycket hudvård. Alla behandlingarna anpassar jag efter dina behov.

Jag använder bla Maria Åkerberg (MÅ) som är ett svenskt, ekologiskt märke. I mitt sortiment har jag även behandlingar med Organic by Sara och jag blandar eteriska oljor, hydrolater, fetter & växtoljor från Botany for all efter behov. Ingen behandling blir likadan då jag utgår från dagsläget & går mycket på intuition. Du får behandlingen så som du för tillfället mår! Har du svårt att välja behandling så ring gärna receptionen på 0470-339977 för rådgivning (se våra öppettider) eller maila på info@aromiamedvanner.se, men oavsett vilken behandling du väljer så anpassar jag den efter hur du för tillfället mår.

Alla produkterna bygger på vegetabiliska oljor, eteriska oljor och växtextrakt som ger näring åt huden. Helt fritt från mineralolja, silikoner och parfymer. Dofterna kommer från eteriska oljor, som har en kraftfull terapeutisk verkan. I alla behandlingarna kompletterar jag ibland med olika verktyg från Traditionell Kinesisk Medicin vid behov och önskemål. Detta är med koppning, Gua Sha, akupressur, reflexologi, rollers samt infrarött ljus/värme, massagepistol & även Andullation för att öka effekten av behandlingarna på olika vis. Men självklart använder jag enbart mina händer om det är det du vill!

Rosequarts Electric Roller används i olika behandlingar för att minska svullnad vid lymfdränage, ge ett naturligt facelift med lyftande massage &/eller lugnande effekt vid den känsliga huden samt ökar effekten av produkterna. Med 6000 vibrationer/minut får produkterna extra skjuts ner i hudlagren & verkar ännu effektivare! Rosenkvartsstenen fungerar för alla hudtyper, men är extra bra lämpad för känslig hud, för att lugna huden samt på torr hud och fina linjer. 

Jag använder mig även av Kansa Wands från ayurvedan för den otroligt avslappnande, cirkulationsökande & detoxande effekten. Varma Bianstenar lägger jag in i behandlingen ibland för avslappnande värme & Bianstenens fantastiska energi likt IR-strålar.

Infraröd värme har många positiva effekter på kroppen. Den ger djupverkande värme in i cellen och är därför ett riktigt bra komplement vid olika behandlingar. Jag använder mig både av IR-lampa plus att du i alla behandlingar får ligga på IR-matta. Den djupverkande värmen hjälper muskler & leder att slappna av samtidigt som cirkulationen ökar och huden hålls varm. Den värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar dess läkningseffekt då blodcirkulationen ökar. Kapillärer vidgas och förbättrar vår microcirkulation och svullnad och inflammationer minskar. Den har även goda effekter på huden för t.ex. sårläkning, nässelutslag, ojämn hudton, torr hud, rynkor & linjer, akne, eksem och psoriasis. Ökad blodcirkulation och lymfcirkulation ger omedelbar lyster. Används ej om du är gravid eller direkt på rosacea.

Läs mer längre ned under respektive behandlingar;

 
Aromias behandlingar;


Ansiktsbehandlingar:

Naturkosmetisk Ansiktsbehandling 75 min 1120 kr

Välgörande massage & dränerande lymfmassage

Ansiktsbehandling Honungsportömning/Bindvävsmassage 60 min 990 kr

Djuprengörande med energigivande bindvävsmassage

TCM Faceliftmassage 75 min 1160 kr 

Med lift menas att lyfta fram den effekten du vill/behöver ha

med hjälp av olika massagetekniker & verktyg

_______________________________________________

Massage ansikte, nacke, skalp, axlar eller efter behov:

Aromamassage 30 min 500 kr / 60 min 800 kr

Gua Sha massage  60 min 890 kr

Kansa Wand massage 45 min 770 kr

Ansikts- & skalpmassage är otroligt avslappnande med 

många aktiverande punkter som påverkar hela oss

________________________________________

Massage kropp:

MSTR – ärrvävnadsbehandling 30 min 500 kr / 45 min 685 kr / 60 min 800 

MB Gua Sha technique – skrapmassage 45 min 685 kr / 60 min 800 kr

Lymfmassage 60 min 800 kr / 90 min 1090 kr / 120 min 1325 kr

Andullationsmassage ingår vid behov i Lymfmassagen. Se mer under fliken Andullation.

_______________________________________________

Yoga:

Lymfyoga kombinerad med Sensingyoga/Sensing Rest. 

Se mer under fliken Yoga

Vid intresse maila mig på info@aromiamedvanner med märkning Lymfyoga.

Jag lägger även ut grupper på Boka Direkt med jämna mellanrum, för dig som vill prova eller för dig som då & då vill uppdatera dig.

Lymfyoga individuellt 60 min 800 kr
 
Hälso-/Lymfrådgivning 60 min 800 kr
 
 
 
 

För info om de olika behandlingarna se nedan;
 Kansa Wand massage 45 min 770 kr

Detta är en djupt avslappnande behandling som fokuserar på muskelspänningar i ansikte & nacke med mycket lymfdränage & detoxeffekt med inspiration från Ayurvedan.

Man kan säga att det är en ödmjuk behandling av kroppens Marmapunkter / Energipunkter som stimulerar hela kroppen. Massagen är mycket mjuk & bra för dig med mycket stress i kroppen.

Enligt Ayurveda så är det musklerna i ansiktet som reagerar först när du känner olika känslor såsom irritation, ledsenhet & ilska. Detta kan sätta sig i dina käkleder. Men med Ayurveda-massage så får du hjälp att slappna av & massagen reducerar dessa spår i ansiktet.

Beroende på massageteknik så ger behandlingen även effekt på lymfcirkulationen som vid svullenhet, oren hud & känslig hud eller lyftande som vid slapp & rynkig hud eller cirkulationsökande som vid trött & grå hud. Oljerengöring & Eteriska oljor används för att förstärka effekten.

Wand betyder pinne & med Kansa menar man en blandning av två eller tre metaller;

Tenn som förbättrar insomna

Koppar som tar bort inflammation

Zink som förbättrar immunförsvaret

Blandningen av metaller jobbar med dina elektriska energier & drar ut syra & toxiner så oljan kan då bli grå & tvättas alltid bort efteråt.

Marmapunkter / Energipunkter är specifika punkter under eller på huden som transporterar meddelanden till de inre organen. Receptorerna omvandlar dessa stimuli till nervimpulser som färdas genom livsenergins egna kanaler – meridianerna – via centrala nervsystemet till de inre organen. Det är dessa receptorer som kallas marmas. Det finns 107 marmapunkter (vitala energipunkter/områden) på kroppen. Det är inåtledande nervändar som leder impulser från kroppens periferi till centrala nervsystemet t ex från sinnesorganen till hjärnan. Marmabehandling stimulerar dessa ingångar och receptorer, vilka genomgår förändring (depolarisering) och startar en aktivitet som ett resultat av marmapunktsstimuleringen.
MB Gua Sha technigue – skrapmassage 45 min 685 kr / 60 min 800 kr

Gua Sha är en skrapmassage som använts i århundraden för att behandla bla muskelsmärta & blodstagnationer. I Kina är det en vanlig ”hemmabehandling” som även används för att bota förkylning & influensa. Mammorna i kinesiska hem tog vad de hade som var ris-skeden & som används än i dag för att skrapa med. Även andra verktyg har sedan dess utvecklats för att göra behandlingen så effektfull som möjligt.

Fördelarna med MB gua sha technique®  är många: cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen till huden och musklerna, löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta), leder nytt blod till den stagnerade vävnaden. Vid MB gua sha technique® -behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår när slagget lägger sig under huden. Rodnaden kan variera i färg beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit och byggts på. Kroppen går sedan in med friskt blod och startar en läkningsprocess och symptomen minskar eller försvinner.

Detta är en behandling som effektivt löser upp stagnationer, minskar inflammation, ökar blodcirkulationen & ger även smärtlindring. Gua Sha stimulerar även frisättningen av fördelaktiga antioxidanter & enzymer & stimulerar energiflödet i kroppen. Andra hälsofördelar är förbättrad matsmältning, lever- & gallfunktion & immunsystem. Studier har även visat på förbättrat blodtryck & minskad övergripande stress & trötthet. Används även för att stimulera lymfcirkulationen, men då med ett lättare tryck som bildar mindre rodnad.

MB Gua Sha technique är således mycket effektiv vid stela & ömma muskler, smärta, luftvägsproblem, allergi som tex pollenallergi, matsmältningsproblem, sömnstörningar, huvudvärk, ischias, ryggskott, tennisarmbåge, lymfödem, carpaltunnelsyndrom, whiplash mm. Det är effektivt att behandla ärr som blockerar flödet som tex lymfflödet. Behandlingen är en adaptogen teknik, dvs balanserande. Den svalkar en kropp som är för varm & den tillför mer värme till en frusen kropp. Tekniken är mycket väl beprövad, säker & pålitlig & det finns inga kända biverkningar. Viss smärta eller trötthet, dåsighet efter behandling förekommer men går över.

Gua betyder skrapa eller skapa friktion på ytan. Sha beskriver de eksemliknande märkena som uppträder på det skrapade området, som är en bristning i de slaggfyllda kapillärerna. Vid sämre cirkulation blir rodnaden tydligare. En person kan ha mer eller mindre Sha, beroende på omfattning av stagnation/svullnad som finns i hudmembranet. Vanliga ställen att finna Sha är vid nacke/axlar/rygg/arm, så dessa områden behandlas alltid, mer eller mindre. Efter behandlingen startar en läkningsprocess tills rodnaden är borta. En behandlings-kur är på ca 4-6 behandlingar med 7-10 dagars intervall beroende på hur stora problem/stagnationer man har. För behandling av lymfproblem krävs 8 behandlingar i tät följd, 1 gång/vecka & för mer djupgående problem, kanske upp till 10 gånger, som tex carpaltunnelsyndrom. Vill man ha bestående resultat är det viktigt att fullfölja rekommenderad kur. Det viktiga är att ev. märken efter behandling är borta innan nästa behandling sker. Vanligt är att man efter en behandlingskur kör några underhållsbehandlingar under året.

Första gången bokas 60 min & då söker vi för att hitta stagnationer. Därefter bokas eventuellt 45 min & behandlingen utförs då på valda områden som terapeuten & klienten tillsammans kommer fram till.      Har du mer utbredda problem som visar sig på fler ställen i kroppen, kan det vara bra att fortsätta med 60-minutersbehandlingen.

I behandlingen används olja för att friktionen inte ska bli på de översta hudlagren, gärna med lavendel för att få den avslappnande effekten. Även Arnicaolja använder jag som ger kraft att bygga upp och forma och hjälper till att förnya vävnaden vid skador som blåmärken, bulor och krossår. På 1700-talet användes arnika ofta vid behandling av krämpor som t.ex. gikt, reumatism, åderbråck och veninflammation. I modern tid har det visat sig att extrakt från arnika har en antiseptisk verkan, främjar blodcirkulationen, lindrar smärta och påskyndar läkningsprocessen. Jag har en egen oljeblandning som även innehåller Ricinolja som vill gå in på cellnivå & sakta läka plus eteriska oljor mot inflammation, värk & trögt lymfsystem.

Skrapningen kombineras ibland med koppning för bäst effekt. Jag lägger även till lymfdränage för att öka utförsel av slaggämnen & varvar skrapningen med avslappnande massage för en skönare upplevelse. 

MB Gua Sha technique skall helst inte göras om personen har pacemaker, blodpropp, för mycket inflammation i kroppen -ger smärta ev. i flera dagar, mycket fysiskt nedsatta personer, personer med bindvävssjukdomar tex EDS. Behandlingen görs EJ om du intar läkemedel som blodförtunnande, helst inte heller om du har tagit smärtstillande samma dag då vi vill veta hur det känns i behandlingen!

Förhållningsregler efter behandling;

 • Håll det behandlade området ifrån fukt(bad & bastu), vind & kyla. Ta gärna med en sjal som du inte är rädd om (pga oljan) som du kan ha runt halsen efter behandlingen för att skydda området.
 • För att driva ut slaggprodukter som frigörs vid skrapningen rekommenderas att dricka mycket vatten, helst rumstempererat eller varmt som inte kyler kroppen.
 • Gärna lite mjuk, rörlig stretching(ej statisk) efter behandlingen, men ej kraftig fysisk träning nära inpå en behandling, ej under 2 dagar efter behandling.
 • Sova med tröja på om natten & inte i drag.
 • Observera eventuell smärta eller andra effekter dagen/dagarna efter för att berätta för din terapeut. Skriv ned dag för dag, då det är lätt att glömma.
 • Observera att det behandlade området återgår till normal hudfärg inom 2-4 dagar.

MB Gua Sha technique är/kan vara effektiv för;

-Alla former av muskelproblem -knutor, triggerpunkter, stramningar, kramp, inflammationer, frozen shoulders, nackspärr, orörlighet m.m.

-Vissa former av led- & nervproblem, tex atros & ”klämd nerv” -smörjer, rensar upp slagg, stagnationer & ökar cirkulation, vilket är smärtstillande & frisättande.

-Astma, allergi -ökar cirkulation av blod i lungorna vilket dämpar infektionen.

-Ryggskott -släpper spänningar, ökar blodcirkulation, ökar rörelseförmågan så ”skottet” kan läka snabbare.

-Förkylning, feber -boostar immunförsvaret.

-Spänningshuvudvärk, annan huvudvärk -ger en ökad avslappning vilket gynnar kroppens allmänna mående psykiskt & fysiskt.

-Vissa sömnproblem -pga ökad avslappning & ökad cirkulation får man mer energi att prestera bättre dagtid vilket brukar ge bättre sömn.

-Artros -ökar blodcirkulation, vilket smörjer lederna & lindrar smärta.

-Friläggning av fascia -bindväv runt muskler som ska vara elastisk & rörlig men vid mycket slagg & stagnation klibbar fast & ger orörlighet samt smärta. Via fascian skickas nervimpulser i hela kroppen & är enligt ny kunskap viktigare än man tidigare trott när det gäller kommunikation mellan kroppens delar.

-Fibromyalgi -känns mycket men är skönt efteråt. Inflammationslindrande.

-Hepatit B -leversjukdom som enligt studier läker ut snabbare efter Gua Sha-behandling.

-Lymfödem -inget svensk sjukvård rekommenderar men visat sig vara mycket effektivt för att reducera ödemet.

-Detox -ökar lymfcirkulationen, boostar njure & lever vilket ger bättre utrensning av slagg & gifter. Ger ökad utdrivning av vätskor vid tex svullna vrister/ben/mage.

-Carpaltunnelsyndrom, tennisarmbåge, domningar i händer/fingrar -rensar effektivt bort slagg i hela armen så cirkulationen kommer igång ut till händerna.

-Ökad prestation & återhämtning vid tex tyngdlyftning (enligt studie).

-Svullet ansikte, blek ansiktshud, ger ansiktet ett naturligt lyft, ökad färg & lyster pga ökad cirkulation av blod som ökar collagen & elastin.

-I kombination med annan terapi tex koppning, lymfmassage &/eller ir-lampa kan behandlingen även vara effektivt för bla Tourettes syndrom, mjölköverfulla bröst vid amningsstopp, förklimakteriet, stress, depression, sköldkörtelproblem, tinnitus, celluliter & bantning.
TCM Faceliftmassage 75 min 1160 kr 

En skön och effektiv faceliftbehandling som är så mycket mer än en ansiktsbehandling & som ger huden mer lyster, spänst, minskar linjer och formar ansiktets konturer. Behandlingen påverkar stel & klistrig bindväv, ökar blodflödet och näringsupptaget till huden samt släpper på spänningar som blockerar din lymfcirkulation. Behandlingen påverkar inte bara din huds hälsa utan även spänningsvärk i området som huvudvärk, värk i nacke, axlar & käkar. En härlig blandning av djupgående muskelmassage, bindvävsmassage och lättare lymfdränerande strykningar!

Det här är en resultatinriktad massage där flera tekniker vävs samman. Allra bäst och mest bestående resultat får du givetvis om du följer upp med en daglig rutin på 5 min hemma. Jag använder mig av verktyg från CHIA Holistic Beauty & Massagetools som finns att köpas i butiken och jag visar gärna hur du kan använda dessa hemma i samband med din behandling.
Behandlingen är även bra för dig som har spänningar i nacke, axlar och käkar, har spänningshuvudvärk eller är stressad och behöver varva ner. Vill du ha ett ögonlyft, minska svullnader och/eller ruffighet runt ögonen eller definiera kindben eller fokusera på specifika linjer passar behandlingen. Även om du har stressad, känslig hud med olika problem kan behandlingen vara lugnande och läkande.
Innan behandlingen går vi igenom om du vill att jag ska fokusera på något särskilt problemområde.

I behandlingen ingår en cirkulationsökande, otroligt skön rengöringsmassage, varm handduk, massage av dekolletage, axlar, nacke, följt av Koppning, Gua Sha, Akupressur och Rollers med fokus på eventuella problemområden. Behandlingen avslutas med en härlig skalpmassage. Hudoljorna jag använder i behandlingen är från Organic by Sara.

Ibland behöver vi gå igenom spänningar i meridianerna & på diafragman samt även i händerna, så massagen är inte enbart i ansiktet.

 • Resultaten blir bättre och bättre över tid.
 • Kombinera gärna salongsbehandling hos terapeut med att använda verktyg hemma en liten stund varje dag för bäst effekt!
 • Använd minst 5-10 min/dag för maximal effekt (eller 10 min minst 3 ggr/v)
 • Behandlingen rekommenderas som en kur med högst 10 dagars intervall för djupare problemlösning eller 1 gång i månaden, alternativt var sjätte vecka om du vill underhålla resultaten.

Om du använder botox eller fillers så kan den här behandlingen störa dina resultat du vill uppnå där. Så vänta minst 8 veckor efter applicering och var noga med att berätta om detta innan behandling. Många kunder har däremot sett att de inte behöver använda sig av botox och fillers längre när de gått på regelbundna behandlingar och kombinerat det med verktygen hemma. Trenden i världen just nu är att fler och fler väljer bort botox till fördel för holistiska behandlingar som tex GuaSha!

Massagetekniker
Massage av ansikte & skalp samt även skuldror, rygg &/eller mage, diafragma vid behov.
Avslappnande, cirkulationsökande och vitaliserande samt lossar på spänningar och ökar därmed flödet till huden. Det känns hur värmen och cirkulationen ökar och huden är mottaglig för kommande moment.

Koppning i olika storlek
Koppning används som ett komplement och hjälpmedel vid massagebehandlingar inom traditionell kinesisk medicin. Sugkoppar i plast/gummi i olika storlekar används. De trycks fast på huden och förs fram och tillbaka över behandlingsområdet. Undertrycket anses då främja blodcirkulationen i muskler och underhud. Det är lymfdränerande, får igång hudens mikrocirkulation och plumpar upp linjer och rynkor. Lyfter effektivt bindväven för att lossa på blockeringar och ökar värmen i huden som förbereder för nästa massageteknik.

Några fördelar med koppning 

 • Blodcirkulationen ökar
 • Förbättrar immunförsvaret
 • Musklerna slappnar av
 • Minskar smärta och värk
 • Celluliterna minskar
 • Huden föryngras – huden stramas upp, rynkor och grova linjer slätas ut
 • Motverkar svullnade och stickande ben
 • Huden stramas upp
 • Rynkor och linjer slätas ut
 • Ärrbildningar och hudbristningar minskar
 • Hud och vävnad renas
 • Minskar svullnader och påsar under ögonen
 • Spänningsvärk kan lindras
 • Mjölksyra minskar

Olika Gua Sha verktyg
Guasha (Gua Sha) är en av dessa behandlingsformer inom traditionell kinesisk medicin. Den består i skrapning och tryck på huden med ett redskap som används för att öka cirkulationen i musklerna. Cirkulationsökande, lystergivande och aktiverande massage. Sätter igång kollagenproduktionen och rensar ut slaggprodukter. Djupare massage av muskler och fascia.

Akupressur med fingrar och/eller verktyg
Akupressur behandlar specifika punkter i ansiktet på ryggen, magen, armarna &/eller händer för att skapa avslappning, öka cirkulation och lösa upp stagnationer på områden där rynkor och linjer har en tendens att formas eller spänningar blockerar flödet & dränerar områden där slagg och vätska samlats. Akupressur är en form av massage inom kinesisk medicin. Tryck vanligtvis med fingrarna, på olika punkter på huden uppnår medicinska effekter såsom bla smärtlindring.

Olika sorters Rollers
Mjuk behandling med sval roller. Cirkulationsökande, lymfdränerande och förstärker ansiktets konturer. De svala stenarna är otroligt sköna och lugnande på huden efter de värmande och cirkulationsökande momenten innan. Ametistroller används för att balansera ditt hormonsystem. Även Rosequarts Electric Roller används för att minska svullnad vid lymfdränage, ge ett naturligt facelift med lyftande massage &/eller lugnande effekt vid den känsliga huden samt ökar effekten av produkterna. Med 6000 vibrationer/minut får produkterna extra skjuts ner i hudlagren & verkar ännu effektivare! Rosenkvartsstenen fungerar för alla hudtyper, men är extra bra lämpad för känslig hud, för att lugna huden samt på torr hud och fina linjer. 

Vad är TCM?

Traditionell kinesisk medicin är ett samlingsnamn för flera sorters traditionella behandlingsformer som har sina rötter i Kina men också är mycket vanliga i andra östasiatiska länder som Japan, Korea och Vietnam. Idag finns dessa behandlingsformer att tillgå i de flesta andra länder, i regel då som alternativ till mer etablerad läkekonst.

I Sverige förkortas Traditionell kinesisk medicin vanligen till TKM. Förkortningen TCM från engelskans Traditional Chinese Medicine används också.

TCM:s syn på kroppen lägger liten vikt vid anatomiska strukturer utan identifierar istället ett antal funktionella enheter som sägs reglera matsmältning, andning, åldrande o.s.v. Hälsa upplevs som ett harmoniskt samspel mellan dessa enheter och omvärlden. Sjukdom tolkas som en disharmoni i samspelet.

Behandlingar inom TCM syftar framför allt till att återställa balansen i kroppen. Sjukdomar och symptom betraktas alltså som obalanser i kroppen. När kroppen mår bra och vi är mentalt i balans blir vi inte lika lätt sjuka. När kroppen är svag blir vi lätt påverkade av omgivningen och upplever olika symptom.

Vad är fascia?

En fascia är en fibrös bindvävshinna som håller allting på plats i kroppen! Utan fascian så skulle musklerna bara vara som en oformlig lös köttfärs…

Fascian finns även som en gelé runt alla celler, blod- & lymfkärl & nervtrådar. Här sker all kommunikation mellan alla delar! Den sträcker sig från topp till tå och går från ytlig till djup i ett avancerat nätverk. Fascian omsluter således allt i kroppen; muskler, skelett, leder, organ, nerver, artärer, vener och celler… Till exempel så går ofta blodkärl och nerver som leder ut i extremiteterna längs de olika fasciorna.

Vår fascia har stor betydelse för kroppens/hudens funktion, vår hållning och vårt åldrande!

Fascia kan ses som en förstärkning av musklernas bindvävslager då allt i kroppen samarbetar.                     I extremiterna kan de istället vara som tjocka band. Vissa fascior arbetar även som muskelfästen och liknar tjocka kraftiga senor. Ofta skiljer man mellan ytliga och djupa fascior; den ytliga fascian är bindvävslager som förbinder hud med kroppens mjukdelar medan muskelfascior kallas för djup fascia & den flytande gelén kallas för Den cellulära matrixen.

Fascia är uppbyggt av bland annat:

 • Kollagen: Vävnadernas lim som håller ihop bindväven. Vid stigande ålder så tappar vi alltmer kollagen. Kollagenet är byggt av proteiner och ihopbuntade till olika typer av fibrer som ger stadga form och stabilitet. Kollagenet är viktigt för hud, hår, naglar, muskler, leder och fascia.
 • Fibroblaster: Fascian består även av fibroblaster som är celler som utsöndrar kollagenproteiner. Vid stretch eller tryck på dessa så kan de fördubbla sin produktion.
 • Elastin: Elastin låter kroppen återta sin ursprungliga form efter töjning och just elastin är också något man ofta pratar om i hudvård och som minskar vid stigande ålder. Elastinet tillsammans med kollagenet ger även huden en fin ”plumpighet”
 • Fascians glidlager: Innehåller bl a proteoglycans och hyaluronsyra. Stimulering av fascian ger en ökad volym till de vätskefyllda glidlagren.

Det finns olika faser av en fascia som inte fungerar optimalt; alltifrån allmän stelhet och spänningshuvudvärk till kronisk smärta och känslan av att ”man har prövat allt”;

 • stelhet
 • smärta
 • dålig cirkulation
 • dålig lyster & glow i huden
 • nedsatt nervsystem där nervernas signaler fungerar sämre
 • låsningar i leder
 • kronisk inflammation
 • kronisk trötthet
 • spänningshuvudvärk
 • migrän & kronisk migrän
 • käkproblem
 • fibromyalgi
 • trögt lymfsystem
 • lipödem
 • svullnad
 • celluliter

Vi kan påverka vår fascia bl a genom behandlingar, kost, livsstil, träning och motion.

Har du en frisk fascia har du bla bra immunförsvar, har ett väl fungerande lymf-, muskel-, och nervsystem, och upplever ingen smärta. Huden får ett bättre flöde och lymfcirkulationen kan rensa effektivare och får ett friskare, renare utseende.
Naturkosmetisk Ansiktsbehandling 75 min 1120 kr

Huden avslöjar hur du mår!
En Naturkosmetisk Ansiktsbehandling är en djupt avslappnande holistisk behandling som inte enbart behandlar huden utan hela kroppen!

Denna behandling var den allra första jag började med som terapeut för många år sedan. Massagen är nästan densamma som vi lärde oss i den naturkosmetiska utbildningen & produkterna är desamma som jag startade med; MÅ. Lite har jag utvecklat behandlingen under åren med bla mer & mer förståelse för lymfsystemets & fascians funktioner & hur spänningar i bla vårt ansikte påverkar hela vår kropp & gjort behandlingen till min.
Behandlingen består av ljuvlig kraftfull massage från början till slut på ansikte, huvud, öron, dekolletage, nacke, axlar, överarmar. Med energipunktsmassage (ansiktszonterapi) samt lymfdränage i ansiktet & även på fötter & underben får du en behandling som hjälper hela kroppen & därmed huden till självläkning.
Enbart naturkosmetiska produkter används, vilket innebär att allt innehåll är från naturligt ursprung samt även ekologiskt som både du och vår natur mår bäst av. Huden ”’äter” och då vill vi mata den med näring som bygger på aromaterapi och fytoterapi (växternas inneboende kraft), inte med kemikalier som framkallar kortsiktiga reaktioner i huden.
Varma handdukar används vid rengöring, peeling & mask för skön avslappning men även för att öppna upp porerna för effektivare rengöring och därmed slussas näringen djupare ner i hudlagren i massagen.
Behandlingen anpassas efter din hudstatus och bygger upp din huds egna funktioner. I kombination med kost- & näringsrådgivning vid behov får du här en komplett behandling för din hudhälsa.
Behandlingen passar även dig som ”bara” är ute efter djup meditativ avslappning.
Ansiktsbehandling Honungsportömning/Bindvävsmassage 60 min 990 kr

Fräscha upp huden och få ny lyster med 100% ekologiska produkter från Organic by Sara!

Den här behandlingen passar alla hudtyper men är speciellt effektiv för den med acne samt plitor och pormaskar. Även den trötta, grå huden får märkbar effekt. Dock passar den inte väldigt känslig eksem-, eller rosacea.

Efter grundlig rengöring och peeling öppnas porerna upp med varma handdukar och örter eller eteriska oljor. Därefter sker en skonsam men effektiv portömning/bindvävsmassage med honung som redskap. Tekniken gör även att huden får en effektiv bindvävsmassage som ökar genomströmningen i huden och underlättar en snabbare läkning och lyster.

Behandlingen avslutas med en lugnande lermask som även drar ut eventuella rester från porerna & därefter en avslappnande massage med oljor för din hudstatus.

Huden känns otroligt len och fräsch med en härlig lyster.

I naturkosmetiken anser vi att klämmning av pormaskar skadar huden på sikt och pormaskarna återvänder snabbt. Senare i livet visar det sig som förstorade porer, ytliga blodkärl och ärr. I massagen ger vi istället huden den cirkulation den behöver för att kunna hålla sig frisk & själv kunna sköta sin utrensning samt näringsupptag.

Denna behandling skadar inte huden utan rengör effektivt på ett skonsamt sätt.
Gua Sha massage 60 min 890 kr

Massage med CHIA´s egendesignade 6 olika gua sha stenar (stenar väljs ut beroende på vilken effekt vi vill få ut av behandlingen) som börjar med en djupgående rengöringsmassage och varm handduk & efterföljande djupgående massage nackområde.

Därefter utförs massage med stenarna på nacke, axlar, hals, överarmar, käkar, ansikte, öron, skalp.

Behandlingen anpassas efter dina behov och dina önskemål. 

Vill du ha en djupgående massage på spända muskler som kan göra lite ont men som ändå ger den avslappnande effekten?

Vill du ha en meditativ, djup avslappning utan den lite tuffare massagen?

Du får vad du behöver just nu och den ena behandlingen är inte den andra lik.
Behandlingen är för dig som vill jobba med spända områden, linjer och rynkor samt lyster och lyft i ansiktet &/eller för dig med spända käkar, huvudvärk & nackbesvär &/eller problem med stress.

Detta är även en effektiv behandling av bl a fascia (bindväv), som förbättrar cirkulation & lymfdränage. Behandlingen behandlar hela din kropp genom akupressurpunkter i området.

Bianstenarna, 2 olika, som används innehåller över 40 olika spårmineraler och har en väldigt hög frekvens och höjer energin i huden likt infraröda strålar. Passar bäst för en hud som behöver revitaliseras (antiage, lyster och cirkulation). Biansten har används länge i TCM (traditionell kinesisk medicin) för olika muskelbehandlingar.

Vit Jade ger bättre lymfflöde, är bra för njurarna och rensar negativa tankar. Passar för alla hudtyper, även den känsliga

Moss Agate är bla antiinflammatorisk, blodrenande & förbättrar lymfflödet.

Mookaite stramar upp huden & ger mer lyster & stärker immunförsvaret.

Sodalite passar alla hudtyper (utom väldigt känslig) och är framförallt bra vid stress, ångest, oro, sömnproblem och svullnad då den renar lymfsystemet.

 • Kombinera gärna behandling hos terapeut med att använda verktyg hemma en liten stund varje dag för bäst effekt! Använd minst 5-10 min/dag för maximal effekt (eller 10 min minst 3 ggr/v)
 • Resultaten blir bättre och bättre över tid & behandlingen rekommenderas som en kur med högst 10 dagars intervall för djupare problemlösning eller 1 gång i månaden, alternativt var sjätte vecka om du vill underhålla resultaten.

Om du använder botox eller fillers så kan den här behandlingen störa dina resultat du vill uppnå där. Så vänta minst 8 veckor efter applicering och var noga med att berätta om detta innan behandling. Många kunder har däremot sett att de inte behöver använda sig av botox och fillers längre när de gått på regelbundna behandlingar med Gua Sha och kombinerat det med verktygen hemma. Trenden i världen just nu är att fler och fler väljer bort botox till fördel för holistiska behandlingar som tex GuaSha!
 
Aromamassage  30 min 500 kr / 60 min 800 kr
 
Kraftfull, djupgående massage, akupressur och lymfmassage på ansikte, huvud, nacke, axlar, öron och överarmar.
Energipunktsmassage liknande ansiktszonterapi balanserar kroppen i helhet. Och vårt viktiga lymfsystem lägger jag alltid mer eller mindre energi på.
Jag använder eteriska oljor som både ger välbehag och anpassas efter dina behov. Eteriska oljor är otroligt verksamma vid olika sorters problem eller för att förbättra allmäntillståndet. Läs mer om Aromaterapi & Eteriska oljor i bloggen.
Massagen anpassar jag också efter dina behov – mjuk & med djup avslappning eller kraftfull vid behov. I båda fallen är den mycket avslappnande och även lymfdränerande.
Bra vid besvär med bihålor och spända käkar samt vid spänningshuvudvärk och nack/axelproblem. Ansiktsmassage är även otroligt avslappnande och upplyftande på huden i ansiktet.
Vid behov masserar jag även rygg, armar & händer i den längre behandlingen. Ibland kanske det är ben & fötter du behöver behandla, här kan vi hitta mycket spänningar & fotmassage är ljuvligt. Det händer även att jag tar fram mina verktyg som tex kopporna om jag ser att det behövs, men bara med din tillåtelse.
 
 MSTR – ärrvävnadsbehandling 30 min 500 kr / 45 min 685 kr / 60 min 800 kr

 

Misstänker du att dina/ditt ärr stoppar upp ditt lymfflöde, så boka denna innan du bokar Lymfmassage!

Boka alltid 60 min första gången för att få tid att gå igenom din problematik.

Hur går en behandling till?

MSTR är en mjuk behandlingsmetod utan smärtsamma ingrepp.
Med fingertopparna utförs små, specialiserade grepp över ärrvävnaden. Blod- och lymfcirkulation, nervimpulser och energiflöde ökar genom ärret, vilket i sin tur leder till att de besvär du har avtar.
Stora ärr behandlas i upp till ca 15 minuter och mindre ärr upptill ca 7-8 minuter.

Har du flera ärr kan de ev. behandlas samtidigt. 1-3 behandlingar är oftast allt som behövs för att få hållbara och varaktiga resultat. Ibland krävs det dock fler behandlingar för att uppnå så mycket resultat som möjligt.

Vad händer under behandlingen?

Under behandlingen blir ärret rödare i färgen, eftersom blodtillförseln till ärret ökar. Man kan då känna värme i det behandlade området. Pirrningar eller stickningar kan kännas i ärret eller någon annanstans i kroppen när nervimpulserna börjar komma fram. Ligger det psykiska händelser inkapslade i ärret, kan de komma upp till ytan & då vill vi kanske gå lite försiktigare fram.

Ärrvävnad kan på stället eller i annan del av kroppen orsaka:                     

Smärta &/eller minskad rörlighet
Förlorad eller nedsatt känsel
Försämrade nervimpulser
Domningar, stickningar
Stel och knölig bindväv
Försämrad blodcirkulation
Försämrat lymfflöde med tex svullnad
Muskelsvaghet
Klåda
Minskad energi
Psykiskt lidande
Ärr kan också se obehagliga och fula ut vilket kan leda till sämre självkärlek

Även symptomfria ärr kan behöva behandlas!

Obehandlade ärr kan minska effekten av andra behandlingsmetoder. Detta har visats i forskning.
Ärr sliter och drar i vävnaderna runtomkring. Detta kan påverka din hållning och hur du rör dig.
Den försämrade cirkulationen genom ärret och påverkan på nervsystem och energiflöde späder på problemen ytterligare. 
Därför kan ärrvävnad, oavsett var den sitter eller hur stor eller liten den är, skapa problem vart som helst i kroppen. 

Du kan alltså ha besvär som du inte alls kopplar ihop med dina ärr. 

Exempel:
Ett ärr på en axel kan leda till förstoppning.
Ett kejsarsnittsärr kan leda till ryggont, urinvägsbesvär och hormonella störningar.
Ett blindtarmsärr kan leda till ryggont, magbesvär och dålig cirkulation i benen.
Ärr i huvudet eller nacken kan leda till koncentrationsproblem.
Ett ärr på benet kan leda till axelbesvär, svullnad och kalla fötter.
Ärr i korsryggen kan leda till huvudvärk och smärta i benen. 
Ett åderbråckssnitt kan leda till domningar i fötterna.
Ärr från bortopererad leverfläck på armen kan orsaka domningar i händerna.
Ärr kan se små ut, men vara stora på insidan, t.ex ärr från titthålsoperationer.
Ärr, oavsett var det sitter, kan leda till försämrad energi på grund av dåligt flöde i akupunkturmeridianerna.

MSTR® har använts på ärr från:

Kejsarsnitt, Hysterektomi (borttagning av livmoder)
Bröstoperationer
Blindtarmsoperationer
Gallblåseoperationer
Bypass-operationer
Knä- och höftledsoperationer
Skador, alla typer och var som helst på kroppen
Åderbråckssnitt och borttagande av leverfläckar
Brännskador
Ja, i stort sett alla typer av ärr

Vilka effekter kan man få?

Ärren blir slätare, mjukare och mer elastiska & känns inte som de sitter fast längre
Ärren syns inte lika tydligt
Smärta försvinner eller minskar
Rörligheten ökar
Känsel förbättras eller återkommer helt
Bättre cirkulation
Svullnad försvinner
Muskelstyrkan ökar
Klåda försvinner
Ökad energi
Känslomässig balans

Lymfflödet får lättare att flöda

Inte bara för ärr!

MSTR har också visats sig ha effekt på plantar fasciit (falsk hälsporre), frusen axel, muskelbristningar och andra besvär där bindväven har blivit stel och orörlig. 

  
Lymfmassage 60 min 800 kr / 90 min 1090 kr / 120 min 1325 kr
 

Lymfmassage är en massage i långsamt tempo för att du ska komma i Parasympatiska nervsystemet, det avslappnade systemet. Det är ett slags fösande, pumpande rörelser i lymfsystemets riktning med växelvis tryck- och nollfas. Med andra ord en rytmisk massage med strykningar i lymfflödets riktning. Andningen är lymfans pump så vi fokuserar mycket på den hälsobringande andningen. Syftet med lymfmassage är att stimulera lymfflödet och ibland leda bort lymfvätska och vävnadsvätska från svullna områden med skadade eller överbelastade lymfnoder. Det samverkar också med att få spänd muskulatur & klistrig fascia att slappna av och mjukna samt bearbetning av andra komponenter som stoppar lymfflödet.

Den kallas ofta för Manuell Lymfdränage (MLD). Det är en helkroppsmassage där även ansikte och huvud ingår vid behov. Massagen fokuserar ofta mer på vissa enskilda kroppsdelar, men hela kroppen ingår vanligtvis i de längre behandlingarna. Vi fokuserar alltid först på överkroppen då all lymfvätska ska upp dit för att tömmas vid nyckelbensgroparna. Har du “stopp” där så blir det mer eller mindre sämre flöde i hela kroppen. Behandlingen anpassas till vilken form av problematik du har.

Har du problem med fast, klistrig bindväv, ärrbildning och fibroser, som ligger och blockerar så behöver de områdena bearbetas både ytligt och lite djupare med olika tekniker. De djupare greppen görs inte till att börja med så vi inte drar på för fort. Lymfan ska hinna med att ta hand om det som släpper. Detta kan kännas lite mer men behövs för att lossa på bindväv för att lymfvätskan ska kunna komma igenom & vi varvar med avslappnande drag. Vi skapar förutsättningar för att lymfcirkulationen ska fungera senare. Så massagen blir djupare & djupare för mer effekt efterhand som din kropp kan ta emot behandlingen.

Koppning ingår vid bindvävsmassagen & även Gua Sha tekniker ibland samt olika tekniker för bearbetning av eventuella ärr är viktigt för att flödet ska komma igenom. Hela massagen är otroligt avslappnande & många upplever en lättnad i kroppen efteråt.

Du ligger på en IR-matta under behandlingen för mer effekt på lymfsystemet.

De eteriska oljorna förstärker effekten & anpassas efter dina behov just nu. 

Andullation ingår vid behov. Se mer under fliken Andullation.

Massagen är för dig som behöver komma ner i varv, som har samlat på dig vätska &/eller toxiner, som har värk som flyttar runt i kroppen, stelhet, ryggskott, trötthet, fibromyalgi, celluliter, sömnsvårigheter, yrsel, huvudvärk, domningar, sendrag/kramp, frusenhet, lätt att få träningsvärk, huvudvärk efter träning, värk & svullnad efter träning, oro/stress, hudproblem som tex torr hud som inget fungerar på, sämre immunförsvar eller i förebyggande för hela ditt välmående. Känslan att vara tjock & provat allt för att gå ner i vikt kan bero på ett trögt lymfsystem. Även en känsla av att inte få saker gjorda eller inte ha lust att göra något påverkas av lymfflödet.

Åderbråck, blåmärken, ytliga blodkärl, celluliter, fibroser, förtätad bindväv och klåda kan bero på ett felaktigt tryck i kroppen, när man inte andas rätt. Även här måste cirkulationen komma igång. Lymfatisk vävnad finns överallt och när lymfvätskan inte cirkulerar ordentligt så stelnar det lite. Det blir som små klumpar i form av celluliter. Apelsinhud, dvs hud med stora grova porer, är också kopplat till lymfan och dålig cirkulation. Även klåda kan uppstå när cirkulationen inte fungerar, speciellt där många noder finns samlade.

Fibroser är förtätningar i fettväven när bindväv, hud och slaggprodukter växer ihop. Fibroser och förtätad bindväv sitter ofta i nacken, kring bäcken, knän, vrister, lår, överarmar, solarplexus och vid gamla skador och ärr. Det är fibroserna som gör ont vid beröring och massage.

För bäst effekt vid eventuella problem, utförs massagen med högst 10 dagars mellanrum, minst 5 gånger. Därefter kan du gå mer sällan beroende på vad du gör hemma dagligen för ditt lymfsystem. Massagen kombineras med egenvård, egenmassage & även lymfatiska yogaövningar för bäst effekt. Du får enkla knep att använda hemma för att få igång lymfan.

Har du lymfproblem så krävs det egenvård varje dag under längre tid för att komma tillrätta med problemen. I kombination med behandlingar kan det göra underverk för ditt mående.

Du kan även boka Lymfyoga & Sensingyoga/Sensing Rest. Se under fliken Yoga. 

Behöver du mer rådgivning kan du boka Hälso-/Lymfrådgivning.

 
  
 
Lymfyoga, Sensingyoga & Hälso-/Lymfrådgivning
 
Lymfyoga individuellt 60 min 800 kr
 
Individuellt anpassade rörelser för just dig
 
Hälso-Lymfrådgivning 60 min 800 kr
 
Lymfhälsa handlar om allt från stress, kost, näring, hudvård, rörelse till hur du tänker om dig själv.         Vad behöver just du för en bättre lymfhälsa & därmed helhetshälsa?
 
För bokning eller info om Lymfyoga i grupp, se under fliken Yoga.
Jag lägger även ut grupper på Boka Direkt med jämna mellanrum, för dig som vill prova eller för dig som då & då vill uppdatera dig.
 
För att se de andra terapeuternas behandlingar, gå in på fliken TEAMET.
Där finns länkningar till respektive terapeut.
Du kan även se allas behandlingar under fliken Boka som leder dig direkt till vår sida på Boka Direkt
Vi säljer även 5- eller 10-kort med rabatt
 
 

Kom gärna några minuter innan din behandling så du har tid att varva ner, för att få ut mer av din behandling.

 OBS!

Ej avbokad tid inom 24 timmar debiteras.

Lagar & Säkerhet

Jag behandlar inte gravida de första tre månaderna. Enligt lag får man inom komplementärmedicinen inte behandla barn under 8 år samt sjukdomar som epilepsi, cancer och diabetes. Jag är medlem i KMR, Komplementärmedicinska Riksförbundet www.komplementarmedicinskariksforbundet.se och innehar patient- och ansvarsförsäkring.