2016-08-09

Behandlingar

Varmt Välkommen till mig, Maria Aromia eller till någon av våra andra terapeuter på Aromia med vänner!

För att komma till de andra terapeuternas behandlingar gå in på Teamet eller Boka!

Har du svårt att välja behandling, ring gärna vår reception på 0470-339977.

aromia-logga-200dpi-1
 

 

 

Aromia, Maria Björnlund

Med utbildningar som Naturkosmetisk hudvårdsterapeut & Aromaterapeut med det holistiska tänket har resan fortsatt med Kost & Näringsterapi & Blodanalyser & senare även inom TCM Gua Sha tekniker & utbildningar om lymfsystemet med Anders Lönedal. Utbildningarna har jag gått på Axelssons Gymnastiska Institut i Stockholm, Egenvårdspoolen i Karlstad, Nordiskt Näringscenter i Stockholm, CHIA Holisticbeautymassage i Stockholm, MB Akupunktur & Rehab i Jönköping plus en ofantlig mängd småutbildningar. Alla mina behandlingar är holistiska, vilket innebär att jag ser till helheten! I alla behandlingar jobbar jag med lymfan då aromamassagen hela tiden följer lymfans riktning, Gua Sha hjälper lymfsystemet plus att i ansiktsbehandlingarna har jag alltid tänkt lymfdränage. Lymfan har ingen egen pump som blodcirkulationen har, så lymfan behöver hjälp av oss med massage, torrborstning, rörelse och rätt andning. Hudproblem kommer ofta inifrån och kost, stress och även motion påverkar hudens hälsa. Så vi tittar på både hudvården, näringsintag och kosten samt livsstilen. Alla behandlingarna är även otroligt sköna & avslappnande med kraftfull massage och energipunktsmassage liknande ansiktszonterapi, vilket har en balanserande effekt på hela kroppen. Mycket spänningar sitter i just ansiktet som påverkar resten av kroppen. Så massagen i alla behandlingarna är väldigt välgörande för hela kroppen. Med enbart naturliga produkter byggs din hud upp till att fungera optimalt i ansiktsbehandlingarna. Naturliga produkter ger den näring som din hud och även hela din kropp vill ha. Då huden är kroppens största organ och samverkar med alla andra organ är detta viktigt för din hälsa. Alla behandlingarna anpassar jag efter hudstatus och din hälsa. Kost och näringsråd ingår vid behov

Jag använder bla Maria Åkerberg (MÅ) som är ett svenskt, ekologiskt märke. I mitt sortiment har jag även ansiktsbehandlingar med Organic by Sara och där blandar jag även ekologiska råvaror som leror, hydrolater, örter och eteriska oljor i behandlingarna. Du hittar även behandlingar med Dafna´s Personal Skincare som du kan läsa mer om under Gua Ska Ansiktsbehandling & Marina Miracle (MM) som du kan läsa mer om under PRO Green Mask treatment. Ingen behandling blir likadan då jag utgår från dagsläget & går mycket på intuition. Du får behandlingen så som du för tillfället mår! Har du svårt att välja behandling så ring gärna receptionen på 0470-339977 för rådgivning, men oavsett vilken behandling du väljer så anpassar jag den efter hur du och hur din hud mår.

Alla produkterna bygger på vegetabiliska oljor, aromaoljor och växtextrakt som ger näring åt huden. Helt fritt från mineralolja, silikoner och parfymer. Dofterna kommer istället från eteriska oljor, som också har en terapeutisk verkan. Denna fina effekt utnyttjar jag även i Aromamassagen & Lymfmassagen där jag blandar oljor efter dina behov. I alla behandlingarna, även Aromamassagen & Lymfmassagen kompletterar jag med olika verktyg från Traditionell Kinesisk Medicin, TCM vid behov och önskemål, med koppor, guasha, akupressur och/eller rollers, peelingvantar samt infrarött ljus/värme för att öka effekten av behandlingarna på olika vis. Men självklart använder jag enbart mina händer om det är det du vill!

Rosequarts Electric Roller används i olika behandlingar för att minska svullnad vid lymfdränage, ge ett naturligt facelift med lyftande massage &/eller lugnande effekt vid den känsliga huden samt ökar effekten av produkterna. Med 6000 vibrationer/minut får produkterna extra skjuts ner i hudlagren & verkar ännu effektivare! Rosenkvartsstenen fungerar för alla hudtyper, men är extra bra lämpad för känslig hud, för att lugna huden samt på torr hud och fina linjer. 

Jag använder mig även av Kansa Wands från ayurvedan för den otroligt avslappnande, cirkulationsökande & detoxande effekten.

Infrarött ljus har många positiva effekter på kroppen. Den ger djupverkande värme och är därför ett riktigt bra komplement vid olika behandlingar. Den djupverkande värmen hjälper muskler & leder att slappna av samtidigt som cirkulationen ökar och huden hålls varm, spänningar minskar. Ljuset värmer upp vävnaden i kroppen och stimulerar dess läkningseffekt då blodcirkulationen ökar. Kapillärer vidgas och förbättrar vår microcirkulation och svullnad och inflammationer minskar. Den har även goda effekter på huden för t.ex. sårläkning, nässelutslag, ojämn hudton, torr hud, rynkor & linjer, akne, eksem och psoriasis. Ökad blodcirkulation och lymfcirkulation ger omedelbar lyster. Används ej om du är gravid eller vid rosacea.

Läs mer längre ned under respektive behandlingar;

 
Aromias behandlingar;

Ansiktsbehandlingar;

med Maria Åkerbergs produkter;

Naturkosmetisk Ansiktsbehandling 75 min 950 kr

MÅ Pure Cell Treatment 90 min 1625 kr

med Organic by Saras produkter;

Djuprengörande med honungsportömning 60 min 880 kr

TCM Facelift 75 min 950 kr

Gua Sha ansiktsbehandling 75 min 1060 kr

med Dafna´s Skincares produkter;

Beyond skin deep 75 min 1200 kr 

med Marina Miracles produkter;

PRO Green Mask Treatment 75 min 1500 kr 

________________________________________________

Massage ansikte, skalp, nacke, hals, axlar, bröstmuskler, (skuldror), (armar & händer);

Aromamassage 30 min 440 kr / 60 min 715

Gua Sha-massage 60 min 820 kr

Kansa Wand massage 45 min 700 kr / 60 min 820 kr 

Massage kropp;

Aromamassage plus lymfmassage, Andullationsmassage ingår 90 min 990 kr

MB Gua Sha technique 45 min 600 kr / 60 min 715 kr

 

 

För info om de olika behandlingarna se nedan;
 Kansa Wand massage 45 min 700 kr / 60 min 820 kr

Detta är en djupt avslappnande behandling som fokuserar på muskelspänningar i ansikte, nacke, skuldror, skalp & med mycket lymfdränage & detoxeffekt med inspiration från Ayurvedan.

Man kan säga att det är en ödmjuk behandling av kroppens Marmapunkter / Energipunkter som stimulerar hela kroppen. Massagen är mycket mjuk & bra för dig med mycket stress i kroppen.

Enligt Ayurveda så är det musklerna i ansiktet som reagerar först när du känner olika känslor såsom irritation, ledsenhet & ilska. Detta kan sätta sig i dina käkleder. Men med Ayurveda-massage så får du hjälp att slappna av & massagen reducerar dessa spår i ansiktet.

Beroende på massageteknik så ger behandlingen även effekt på lymfcirkulationen som vid svullenhet, oren hud & känslig hud eller lyftande som vid slapp & rynkig hud eller cirkulationsökande som vid trött & grå hud. Oljerengöring & Eteriska oljor används för att förstärka effekten.

Wand betyder pinne & med Kansa menar man en blandning av två eller tre metaller;

Tenn som förbättrar insomna

Koppar som tar bort inflammation

Zink som förbättrar immunförsvaret

Blandningen av metaller jobbar med dina elektriska energier & drar ut syra & toxiner så oljan kan då bli grå & tvättas alltid bort efteråt.

Marmapunkter / Energipunkter är specifika punkter under eller på huden som transporterar meddelanden till de inre organen. Receptorerna omvandlar dessa stimuli till nervimpulser som färdas genom livsenergins egna kanaler – meridianerna – via centrala nervsystemet till de inre organen. Det är dessa receptorer som kallas marmas. Det finns 107 marmapunkter (vitala energipunkter/områden) på kroppen. Det är inåtledande nervändar som leder impulser från kroppens periferi till centrala nervsystemet t ex från sinnesorganen till hjärnan. Marmabehandling stimulerar dessa ingångar och receptorer, vilka genomgår förändring (depolarisering) och startar en aktivitet som ett resultat av marmapunktsstimuleringen.
MB Gua Sha technigue 45 min 600 kr / 60 min 715 kr

Gua Sha är en skrapmassage som använts i århundraden för att behandla bla muskelsmärta & blodstagnationer. I Kina är det en vanlig ”hemmabehandling” som även används för att bota förkylning & influensa. Mammorna i kinesiska hem tog vad de hade som var ris-skeden & som används än i dag för att skrapa med. Även andra verktyg har sedan dess utvecklats för att göra behandlingen så effektfull som möjligt.

Fördelarna med MB gua sha technique®  är många: cirkulerar stagnerat blod, ökar cirkulationen till huden och musklerna, löser upp kroppens giftiga avfallsprodukter (slaggprodukter i vävnaden som orsakar smärta), leder nytt blod till den stagnerade vävnaden. Vid MB gua sha technique® -behandling sker en bristning i de slaggfyllda underhudskapillärerna och en rodnad uppstår när slagget lägger sig under huden. Rodnaden kan variera i färg beroende på hur dålig cirkulationen är i det området och hur länge stagnationen suttit och byggts på. Kroppen går sedan in med friskt blod och startar en läkningsprocess och symptomen minskar eller försvinner.

Detta är en behandling som effektivt löser upp stagnationer, minskar inflammation, ökar blodcirkulationen & ger även smärtlindring. Gua Sha stimulerar även frisättningen av fördelaktiga antioxidanter & enzymer & stimulerar energiflödet i kroppen. Andra hälsofördelar är förbättrad matsmältning, lever- & gallfunktion & immunsystem. Studier har även visat på förbättrat blodtryck & minskad övergripande stress & trötthet.

MB Gua Sha technique är således mycket effektiv vid stela & ömma muskler, smärta, luftvägsproblem, matsmältningsproblem, sömnstörningar, huvudvärk, ischias, ryggskott, tennisarmbåge, lymfödem, Carpaltunnelsyndrom, whiplash mm. Det är effektivt att behandla ärr som blockerar flödet som tex lymfflödet. Behandlingen är en adaptogen teknik, dvs balanserande. Den svalkar en kropp som är för varm & den tillför mer värme till en frusen kropp. Tekniken är mycket väl beprövad, säker & pålitlig & det finns inga kända biverkningar. Viss smärta eller trötthet, dåsighet efter behandling förekommer men går över.

Gua betyder skrapa eller skapa friktion på ytan. Sha beskriver de eksemliknande märkena som uppträder på det skrapade området, som är en bristning i de slaggfyllda kapillärerna. Vid sämre cirkulation blir rodnaden tydligare. En person kan ha mer eller mindre Sha, beroende på omfattning av stagnation/svullnad som finns i hudmembranet. Vanliga ställen att finna Sha är vid nacke/axlar/rygg/arm, så dessa områden behandlas alltid, mer eller mindre. Efter behandlingen startar en läkningsprocess tills rodnaden är borta. En behandlings-kur är på ca 4-6 behandlingar med 7-10 dagars intervall beroende på hur stora problem/stagnationer man har. För behandling av lymfproblem krävs 8 behandlingar i tät följd, 1 gång/vecka & för mer djupgående problem, kanske upp till 10 gånger, som tex Carpaltunnelsyndrom. Vill man ha bestående resultat är det viktigt att fullfölja rekommenderad kur.

Första gången bokas 60 min & då söker vi för att hitta stagnationer. Därefter bokas eventuellt 45 min & behandlingen utförs då på valda områden som terapeuten & klienten tillsammans kommer fram till. Har du mer utbredda problem som visar sig på fler ställen i kroppen, kan det vara bra att fortsätta med 60-minutersbehandlingen.

För Gua sha -behandling rekommenderas en kur på 4-6 st behandlingar för bestående resultat. Behandling kan ske ca 1 gång/vecka. Det viktiga är att ev. märken efter behandling är borta innan nästa behandling sker. Vanligt är att man efter en behandlingskur kör några underhållsbehandlingar under året.

I behandlingen används olja för att friktionen inte ska bli på de översta hudlagren, gärna med lavendel för att få den avslappnande effekten. Även Arnicaolja använder jag som ger kraft att bygga upp och forma och hjälper till att förnya vävnaden vid skador som blåmärken, bulor och krossår. På 1700-talet användes arnika ofta vid behandling av krämpor som t.ex. gikt, reumatism, åderbråck och veninflammation. I modern tid har det visat sig att extrakt från arnika har en antiseptisk verkan, främjar blodcirkulationen, lindrar smärta och påskyndar läkningsprocessen.

Skrapningen kombineras med koppning för bäst effekt. Jag lägger även till lymfmassage vid behov för att öka utförsel av slaggämnen. Ibland vid behov kombinerar jag även skrapmassagen med avslappnande massage.

MB Gua Sha technique skall helst inte göras om personen har pacemaker, blodpropp, för mycket inflammation i kroppen -ger smärta ev. i flera dagar, mycket fysiskt nedsatta personer, personer med bindvävssjukdomar tex EDS.

Då jag har sett hur kraftfull behandlingen är så har jag valt att inte göra den på någon som intar läkemedel som blodförtunnande, helst inte heller om du har tagit smärtstillande samma dag då vi vill veta hur det känns i behandlingen!

Förhållningsregler efter behandling;

 • Håll det behandlade området ifrån vind & kyla. Ta gärna med en sjal som du inte är rädd om (pga oljan) som du kan ha runt halsen efter behandlingen.
 • För att driva ut slaggprodukter som frigörs vid skrapningen rekommenderas att dricka mycket vatten, helst rumstempererat som inte kyler kroppen.
 • Gärna lite stretching efter behandlingen, men ej kraftig fysisk träning nära inpå en behandling, ej under 2 dagar efter behandling.
 • Sova med tröja på om natten & inte i drag.
 • Observera eventuell smärta eller andra effekter dagen/dagarna efter för att berätta för din terapeut. Skriv ned dag för dag, då det är lätt att glömma.
 • Observera att det behandlade området återgår till normal hudfärg inom 2-4 dagar.

MB Gua Sha technique är/kan vara effektiv för;

-Alla former av muskelproblem -knutor, triggerpunkter, stramningar, kramp, inflammationer, frozen shoulders, nackspärr, orörlighet m.m.

-Vissa former av led- & nervproblem, tex atros & ”klämd nerv” -smörjer, rensar upp slagg, stagnationer & ökar cirkulation, vilket är smärtstillande & frisättande.

-Astma, allergi -ökar cirkulation av blod i lungorna vilket dämpar infektionen.

-Ryggskott -släpper spänningar, ökar blodcirkulation, ökar rörelseförmågan så ”skottet” kan läka snabbare.

-Förkylning, feber -boostar immunförsvaret.

-Spänningshuvudvärk, annan huvudvärk -ger en ökad avslappning vilket gynnar kroppens allmänna mående psykiskt & fysiskt.

-Vissa sömnproblem -pga ökad avslappning & ökad cirkulation får man mer energi att prestera bättre dagtid vilket brukar ge bättre sömn.

-Artros -ökar blodcirkulation, vilket smörjer lederna & lindrar smärta.

-Friläggning av fascia -bindväv runt muskler som ska vara elastisk & rörlig men vid mycket slagg & stagnation klibbar fast & ger orörlighet samt smärta. Via fascian skickas nervimpulser i hela kroppen & är enligt ny kunskap viktigare än man tidigare trott när det gäller kommunikation mellan kroppens delar.

-Fibromyalgi -känns mycket men är skönt efteråt. Inflammationslindrande.

-Hepatit B -leversjukdom som enligt studier läker ut snabbare efter Gua Sha-behandling.

-Lymfödem -inget svensk sjukvård rekommenderar men visat sig vara mycket effektivt för att reducera ödemet.

-Detox -ökar lymfcirkulationen, boostar njure & lever vilket ger bättre utrensning av slagg & gifter. Ger ökad utdrivning av vätskor vid tex svullna vrister/ben/mage.

-Carpaltunnelsyndrom, tennisarmbåge, domningar i händer/fingrar -rensar effektivt bort slagg i hela armen så cirkulationen kommer igång ut till händerna.

-Ökad prestation & återhämtning vid tex tyngdlyftning (enligt studie).

-Svullet ansikte, blek ansiktshud, ger ansiktet ett naturligt lyft, ökad färg & lyster pga ökad cirkulation av blod som ökar collagen & elastin.

-I kombination med annan terapi tex koppning, lymfmassage &/eller ir-lampa kan behandlingen även vara effektivt för bla Tourettes syndrom, mjölköverfulla bröst vid amningsstopp, förklimakteriet, stress, depression, sköldkörtelproblem, tinnitus, celluliter & bantning.
TCM Facelift 75 min 950 kr

En skön och effektiv faceliftbehandling som ger huden mer lyster, spänst, minskar linjer och formar ansiktets konturer. Behandlingen lossar på bindväven, ökar flödet och släpper på spänningar som blockerar din lymfcirkulation. En härlig blandning av djupgående massage och lättare lymfdränerande strykningar!

 • Resultaten blir bättre och bättre över tid.
 • Kombinera gärna salongsbehandling hos terapeut med att använda verktyg hemma en liten stund varje dag för bäst effekt!
 • Använd minst 5-10 min/dag för maximal effekt (eller 10 min minst 3 ggr/v)
 • Behandlingen rekommenderas som en kur med högst 10 dagars intervall för djupare problemlösning eller 1 gång i månaden, alternativt var sjätte vecka om du vill underhålla resultaten.

Om du använder botox eller fillers så kan den här behandlingen störa dina resultat du vill uppnå där. Så vänta minst 8 veckor efter applicering och var noga med att berätta om detta innan behandling. Många kunder har däremot sett att de inte behöver använda sig av botox och fillers längre när de gått på regelbundna behandlingar och kombinerat det med verktygen hemma. Trenden i världen just nu är att fler och fler väljer bort botox till fördel för holistiska behandlingar som tex GuaSha!

Det här är en resultatinriktad liftingmassage där flera tekniker vävs samman. Allra bäst och mest bestående resultat får du givetvis om du följer upp med en daglig rutin på 5 min hemma. Jag använder mig av verktyg från CHIA Holistic Beauty & Massagetools som finns att köpas i butiken och jag visar gärna hur du kan använda dessa hemma i samband med din behandling.
Behandlingen är även bra för dig som har spänningar i nacke, axlar och käkar, har spänningshuvudvärk eller är stressad och behöver varva ner. Vill du ha ett ögonlyft, minska svullnader och/eller ruffighet runt ögonen eller definiera kindben eller fokusera på specifika linjer passar behandlingen. Även om du har stressad, känslig hud med olika problem kan behandlingen vara lugnande och läkande.
Innan behandlingen går vi igenom om du vill att jag ska fokusera på något särskilt problemområde.

I behandlingen ingår en cirkulationsökande, otroligt skön rengöringsmassage och peeling, varm handduk, massage av dekolletage, axlar, nacke, följt av Koppning, Gua Sha, Akupressur och Rollers med fokus på eventuella problemområden. Behandlingen avslutas med en härlig skalpmassage. Hudoljorna jag använder i behandlingen är från Organic by Sara.

Massagetekniker
Massage av ansikte & skalp
Avslappnande, cirkulationsökande och vitaliserande samt lossar på spänningar och ökar därmed flödet till huden. Det känns hur värmen och cirkulationen ökar och huden är mottaglig för kommande moment.

Koppning i olika storlek
Koppning används som ett komplement och hjälpmedel vid massagebehandlingar inom traditionell kinesisk medicin. Sugkoppar i plast/gummi i olika storlekar används. De trycks fast på huden och förs fram och tillbaka över behandlingsområdet. Undertrycket anses då främja blodcirkulationen i muskler och underhud. Det är lymfdränerande, får igång hudens mikrocirkulation och plumpar upp linjer och rynkor. Lyfter effektivt bindväven för att lossa på blockeringar och ökar värmen i huden som förbereder för nästa massageteknik.

Olika Gua Sha verktyg
Guasha (Gua Sha) är en av dessa behandlingsformer inom traditionell kinesisk medicin. Den består i skrapning och tryck på huden med ett redskap som används för att öka cirkulationen i musklerna. Cirkulationsökande, lystergivande och aktiverande massage. Sätter igång kollagenproduktionen och rensar ut slaggprodukter. Djupare massage av muskler och fascia.

Akupressur med fingrar och/eller verktyg
Akupressur behandlar specifika punkter i ansiktet, för att skapa avslappning, öka cirkulation och lösa upp stagnationer på områden där rynkor och linjer har en tendens att formas. Dränerar områden där slagg och vätska samlats. Akupressur är en form av massage inom kinesisk medicin. Tryck vanligtvis med fingrarna, på olika punkter på huden uppnår medicinska effekter såsom bla smärtlindring.

Olika sorters Rollers
Mjuk behandling med sval roller. Cirkulationsökande, lymfdränerande och förstärker ansiktets konturer. De svala stenarna är otroligt sköna och lugnande på huden efter de värmande och cirkulationsökande momenten innan. Ametistroller används för att balansera ditt hormonsystem. Även Rosequarts Electric Roller används för att minska svullnad vid lymfdränage, ge ett naturligt facelift med lyftande massage &/eller lugnande effekt vid den känsliga huden samt ökar effekten av produkterna. Med 6000 vibrationer/minut får produkterna extra skjuts ner i hudlagren & verkar ännu effektivare! Rosenkvartsstenen fungerar för alla hudtyper, men är extra bra lämpad för känslig hud, för att lugna huden samt på torr hud och fina linjer. 

Vad är TCM?

Traditionell kinesisk medicin är ett samlingsnamn för flera sorters traditionella behandlingsformer som har sina rötter i Kina men också är mycket vanliga i andra östasiatiska länder som Japan, Korea och Vietnam. Idag finns dessa behandlingsformer att tillgå i de flesta andra länder, i regel då som alternativ till mer etablerad läkekonst.

I Sverige förkortas Traditionell kinesisk medicin vanligen till TKM. Förkortningen TCM från engelskans Traditional Chinese Medicine används också.

TCM:s syn på kroppen lägger liten vikt vid anatomiska strukturer utan identifierar istället ett antal funktionella enheter som sägs reglera matsmältning, andning, åldrande o.s.v. Hälsa upplevs som ett harmoniskt samspel mellan dessa enheter och omvärlden. Sjukdom tolkas som en disharmoni i samspelet.

Behandlingar inom TCM syftar framför allt till att återställa balansen i kroppen. Sjukdomar och symptom betraktas alltså som obalanser i kroppen. När kroppen mår bra och vi är mentalt i balans blir vi inte lika lätt sjuka. När kroppen är svag blir vi lätt påverkade av omgivningen och upplever olika symptom.

Vad är fascia?

En fascia är en fibrös bindvävshinna som håller allting på plats i kroppen! Utan fascian så skulle musklerna bara vara som en oformlig lös köttfärs…

Vår fascia har stor betydelse för kroppens/hudens funktion, vår hållning och vårt åldrande!

Den sträcker sig från topp till tå och går från ytlig till djup i ett avancerat nätverk. Fascian omsluter allt i kroppen; muskler, skelett, leder, organ, nerver, artärer, vener och celler… Till exempel så går ofta blodkärl och nerver som leder ut i extremiteterna längs de olika fasciorna.

Fascia benämns olika beroende på var de sitter och hur de är utformade. Fasciornas form och tjocklek varierar; vanligen är de väldigt tunna och kan ses som en förstärkning av musklernas bindvävslager. I extremiterna kan de istället vara som tjocka band. Vissa fascior arbetar även som muskelfästen och liknar tjocka kraftiga senor. Ofta skiljer man mellan ytliga och djupa fascior; den ytliga fascian är bindvävslager som förbinder hud med kroppens mjukdelar medan muskelfascior kallas för djup fascia.

Fascia är uppbyggt av bland annat:

 • Kollagen: Vävnadernas lim som håller ihop bindväven. Vid stigande ålder så tappar vi alltmer kollagen. Kollagenet är byggt av proteiner och ihopbuntade till olika typer av fibrer som ger stadga form och stabilitet. Kollagenet är viktigt för hud, hår, naglar, muskler, leder och fascia.
 • Fibroblaster: Fascian består även av fibroblaster som är celler som utsöndrar kollagenproteiner. Vid stretch eller tryck på dessa så kan de fördubbla sin produktion.
 • Elastin: Elastin låter kroppen återta sin ursprungliga form efter töjning och just elastin är också något man ofta pratar om i hudvård och som minskar vid stigande ålder. Elastinet tillsammans med kollagenet ger även huden en fin ”plumpighet”
 • Fascians glidlager: Innehåller bl a proteoglycans och hyaluronsyra. Stimulering av fascian ger en ökad volym till de vätskefyllda glidlagren.

Det finns olika faser av en fascia som inte fungerar optimalt; alltifrån allmän stelhet och spänningshuvudvärk till kronisk smärta och känslan av att ”man har prövat allt”;

 • stelhet
 • smärta
 • dålig cirkulation
 • dålig lyster & glow i huden
 • nedsatt nervsystem där nervernas signaler fungerar sämre
 • låsningar i leder
 • kronisk inflammation
 • kronisk trötthet
 • spänningshuvudvärk
 • migrän & kronisk migrän
 • käkproblem
 • fibromyalgi
 • trögt lymfsystem
 • lipödem
 • svullnad
 • celluliter

Vi kan påverka vår fascia bl a genom behandlingar, kost, livsstil, träning och motion.

Har du en frisk fascia har du bla bra immunförsvar, har ett väl fungerande lymf-, muskel-, och nervsystem, och upplever ingen smärta. Huden får ett bättre flöde och lymfcirkulationen kan rensa effektivare och får ett friskare, renare utseende.
PRO Green Mask Treatment 75 min 1500 kr 

Detta är en unik ansiktsbehandling med Marina Miracles fantastiska, naturliga, probiotiska produkter & innehåller flera steg med 3 olika ansiktsmasker! Behandlingen boostar din hud med probiotika & andra fantastiska näringsämnen! Användningen av PRO Green Mask i behandlingen ger extra skjuts vid problem som ärr, pigmentfläckar & ojämn hudton.

PRO Green Mask är en naturlig kemisk peeling med hela 3 olika BHA-syror, 4 olika AHA-syror, aktivt C-vitamin, probiotika, hyaluronsyra & MSM som ökar fuktighetshalten & keratin- & kollagenproduktionen. Många kosmetiska hudvårdsprodukter ger snabba resultat med hjälp av syror som skalar av det översta hudlagret. Det går inte att skala av huden hur mycket som helst utan att skada skyddsbarriären, och då åldras huden fortare istället. Huden blir helt enkelt tunnare när man använder starka syror, precis som vid solning. Vi är lite mer försiktiga, istället bygger vi upp huden långsiktigt med hjälp av antioxidanter, fettsyror och vitaminer.

Masken ger en förnyad, återfuktad känsla, ger bättre elasticitet & glow & ger en trött hud energi, fungerar även minskande på acneärr, stora porer & acnehud & motverkar ojämn hud & hudton.

Med andra ord fungerar masken & behandlingen balanserande på alla hudstatus förutom den mycket känsliga huden som vid eksem & rosacea.

Behandlingen avslutas med en skön aromamassage där olja efter din huds behov masseras in.

För allra bäst effekt på ovannämnda problem så rekommenderas behandlingen minst 4ggr med 1 månads intervall.

Rekommendationen är att använda naturligt solskydd varje dag, 1 vecka efter behandlingen.

Om Marina Miracle;

Marina Miracle är ett norskt lyxigt hudvårdsmärke med 100% naturliga ingredienser och världsunik, innovativ formula för den som uppskattar effektiv ansiktsvård av mycket hög kvalitet. Flera av produkterna innehåller också levande probiotika från 12 olika stammar!

I de naturliga hudvårdsprodukterna kombineras nordiska ingredienser som tranbär och blåbär med exotiska växter som amaranth, avokado och pärlemo. Flera av produkterna innehåller även fruktsyror och allt innehåll är utvalt med omsorg och har full spårbarhet. Produkterna innehåller både EcoCert och Debio-certifierade ingredienser.

Anpassade produkter som passar alla & ger fantastiska resultat!
Beyond skin deep 75 min 1200 kr 

Detta är en sinnlig, otroligt avslappnande ansiktsbehandling med extremt läkande & lugnande kraft. Delar av den mjuka massagen utförs med en ayurvedisk Kansa Wand & bidrar till den djupa avslappningen samt ger ökat blodflöde & därmed en hud med hälsosamt glow. Med Kansa Wanden masseras marmapunkter/energipunkter som kommunicerar med nervsystemet. En Kansa Wand fungerar även detoxande på huden och vid mycket orenheter och för mycket syra så blir oljan grå. 

Behandlingen passar alla, förutom den mycket känsliga huden med eksem & rosacea & produkterna anpassas efter hudstatus som även har stor effekt på oren acnehud.

Med terapeutisk aromaterapi & inspiration från den ayurvediska läkekunskapen får du i kombination med Dafna´s speciella 4 biotekniska ingredienser en härlig upplevelse.

Med detoxande, återuppbyggande, lugnande & energiboostande ingredienser får du en omsorgsfull holistisk behandling. Produkterna är extremt upplyftande & återfuktande på huden med Dafna´s egna framtagna biokemiska Tens´Up som är 8% effektivare än retinol.

Produkterna innehåller även Dafna´s egen biokemiska MelaCare som verkar mycket effektivt på pigmentfläckar & är läkande, lugnande & antibakteriellt.

Om Dafna´s Skincare;
Dafna’s Personal Skincare är en botanisk, exklusiv och oerhört innovativ serie med marknadens mest avancerade patenterade bioteknologi. Produkterna är 100% naturliga & veganska med ekocertifierade ingredienser, certifierade enligt NaTrue eller Ecocert.
Med sällsynta råvaror, unika texturer och en aromaterapeutisk doft & effekt blir resultatet produkter av högsta kvalitet med en upplevelse av välbefinnande.
Kliniska studier bekräftar det enastående resultatet som ger en direkt effekt och långsiktig förbättring av hudens tillstånd. I Dafna’s team arbetar flera forskare och kemister med produktutvecklingen för att kombinera naturen med konventionella förväntningar.

Serien baseras på traditionella ayurvediska ingredienser samt adaptogener.
Adaptogener är växter som ökar vår motståndskraft mot påverkan av olika stressfaktorer. Produkterna har en starkt lugnande och läkande effekt på tex akne men passar inte den känsliga huden som vid tex ilsken eksem & rosacea.

En speciell form av hyaluronsyra binder effektivt fukt djupt ner i huden.

En form av aktivt kol används för effektiv detox & dämpning av inflammationer i huden.
Må Pure Cell Treatment 90 min 1625 kr

Levande Hudvård!
Pure Cell Treatment är en behandling som ger direkt vitalitet till din hud med levande celler från Rosenrot.
Lyxbehandling med levande stamceller från Rosenrot som läker på cellnivå!
Omedelbar effekt men även verksam på lång sikt!
Denna behandling passar alla och kan göras året runt. Den är speciellt bra när huden behöver vitalitet och behöver stärkas upp. Då är detta högintensiv näring som bygger upp på cellnivå. Passar vid alla hudtillstånd eftersom cellerna verkar där de behövs. Behandlingen är helt naturlig.
I behandlingen masseras cellerna kraftfullt in i huden med en speciell teknik i ansikte, dekolletage och även på händer & armar alternativt annan del av kroppen där behandling behövs. Vid behov & önskemål så slussas cellerna in i huden med hjälp av GuaSha-stenar &/eller Rollers. Behandlingen är ljuvligt skön!

Behandlingen kan göras som en kur var fjärde vecka vid behov.

Detta gör behandlingen:
Ökar cellförnyelsen
Gör dina egna hudceller mer motståndskraftiga
Skyddar huden mot fria radikaler
Stimulerar kollagenproduktionen
Bygger upp hudens syraskyddsmantel
Ger lyster ( Du ser ut som efter en dag i skidbacken )
Påskyndar reparationssystemet i huden
Omedelbara resultat men verksam på lång sikt

MÅ är det första varumärket som kan erbjuda en ansiktsbehandling där levande stamceller från växtriket används direkt på huden, närmare bestämt från Rosenrot. Dessa stamceller lever tills den stund deras livskraft pressas mot huden för att den ska absorbera all den närande rikedom som finns i cellerna. Fördelarna är många. En unik uppbyggnad av huden påbörjas genom att hudcellernas kärna boostas maximalt på ett sätt som knappt varit möjligt tidigare. Detta ger huden kraft att reparera sig själv. Med denna världsnyhet sätter MÅ ribban på en helt ny nivå när det handlar om naturlig/ekologisk hudvård, den har aldrig varit såhär livskraftig förut.
Stamceller är ospecialiserade celler vilkas slutliga funktion ännu inte är bestämd. Därför anpassar de sig och stärker hudens egna celler. Varför MÅ valt att satsa på levande stamceller är för att de ger unik uppbyggnad av huden. Man sätter huden på topp genom att förse den med cellkärnans mest aktiva antioxidanter. Eftersom de är stamceller så har de effekt på alla sorters hudtillstånd då huden får kraft att reparera sig själv. MÅ äger odlingen och projektet har sitt ursprung från forskning vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) i Alnarp. Det är nästintill omöjligt att odla fram stamceller från växter. Detta är resultatet av ett mångårigt projekt och samarbete. Stamcellerna innehåller höga halter av antioxidanter som ger huden omedelbar vitalitet, men det viktigaste av allt är att den bygger upp huden på lång sikt. Pure Cell Treatment är behandlingen med högintensiv näring som bygger upp huden på cellnivå och som passar alla!

Forskning ger oss nya fakta om Pure Cell Treatment

Pure Cell Treatment är en naturlig behandling som bygger på växtstamceller i sin renaste form, fria från kemiska bekämpningsmedel och producerade på ett hållbart sätt med kärlek till naturen. Pure Cell Treatment har en enastående effekt på vår hud genom sin höga antioxidativa aktivitet.

Pure Cell Roseroot skyddar mot fria radikaler, är återuppbyggande på cellskador, gynnar cellförnyelsen, och boostar aktiviteten hos hudens egna antioxidativa gener. Pure Cell Rosenroot främjar även aktiviteten hos de gener i huden som bestämmer kvaliteten av extracellulär matrix. Extracellulärt matrix finns i alla typer av vävnad, men särskilt mycket i bindväv och brosk.

Bindväven består till största delen av extracellulär matrix. Det är generna som påverkar denna som vi kan stärka med hjälp av Pure Cell Roseroot.

Molekylerna i extracellulär matrix har olika fysikaliska egenskaper som påverkar vävnadernas egenskaper, såsom elasticitet och spänst. Ett exempel på extracellulär matrix är basalmembranet under epitelcellerna. Det produceras av cellerna och finns runt alla celler som ett stöd och som fästpunkter.

Molekylerna i extracellulär matrix kan indelas i tre huvudgrupper:

1. Proteoglykaner – är en central proteinkedja som består av ett stort antal heteropolysackarider med laddade kolhydrater bundna till sig.

2. Kollagen – ger stagda åt vävnaderna.

3. Adhesiva proteiner – förankrar cellerna vid extracellulär matrix.
Detta innebär att det är viktigt att Pure Cell Roseroot går så djupt som möjligt i huden. Därför är behandlingen utformad på det sätt att man öppnar upp huden maximalt, så att den är förberedd för cellerna. Sedan är den långa massagen mycket djupgående; även denna är komponerad för att huden ska få ett extra lyft. Allt detta gör Pure Cell Treatment till en mycket effektiv behandling för att motverka åldrandet. Absolut största effekten är den uppbyggande effekten på dina celler. Men den omedelbart synliga effekten på huden, dagen efter en behandling, är den främsta anledningen att kunderna blir återkommande.
Naturkosmetisk Ansiktsbehandling 75 min 950 kr

Huden avslöjar hur du mår!
En Naturkosmetisk Ansiktsbehandling är en djupt avslappnande holistisk behandling som inte enbart behandlar huden utan hela kroppen!

Denna behandling var den allra första jag började med som terapeut för många år sedan. Massagen är nästan densamma som vi lärde oss i den naturkosmetiska utbildningen & produkterna är desamma som jag startade med; MÅ. Små förbättringar har jag gjort under åren men mer behövs inte.
Behandlingen består av ljuvlig kraftfull massage från början till slut på ansikte, huvud, öron, dekolletage, nacke, axlar, överarmar. Med energipunktsmassage (ansiktszonterapi) samt lymfdränage i ansiktet & även på fötter & underben får du en behandling som hjälper hela kroppen & därmed huden till självläkning.
Enbart naturkosmetiska produkter används, vilket innebär att allt innehåll är från naturligt ursprung samt även ekologiskt som både du och vår natur mår bäst av. Huden ”’äter” och då vill vi mata den med näring som bygger på aromaterapi och fytoterapi (växternas inneboende kraft), inte med kemikalier som framkallar kortsiktiga reaktioner i huden.
Varma handdukar används vid rengöring, peeling & mask för skön avslappning men även för att öppna upp porerna för effektivare rengöring och därmed slussas näringen djupare ner i hudlagren i massagen.
Behandlingen anpassas efter din hudstatus och bygger upp din huds egna funktioner. I kombination med kost- & näringsrådgivning vid behov får du här en komplett behandling för din hudhälsa.
Behandlingen passar även dig som ”bara” är ute efter djup meditativ avslappning.
Djuprengörande Ansiktsbehandling, honungsportömning 60min 880kr

Fräscha upp huden och få ny lyster med 100% ekologiska produkter från Organic by Sara!

Den här behandlingen passar alla hudtyper men är speciellt effektiv för den med acne samt plitor och pormaskar. Även den trötta, grå huden får märkbar effekt. Dock passar den inte väldigt känslig eksem-, eller rosacea.

Efter grundlig rengöring och peeling öppnas porerna upp med varma handdukar och örter eller eteriska oljor. Därefter sker en skonsam men effektiv portömning med honung som redskap. Tekniken gör även att huden får en effektiv bindvävsmassage som ökar genomströmningen i huden och underlättar en snabbare läkning och lyster.

Behandlingen avslutas med en lugnande lermask som även drar ut eventuella rester från porerna & därefter en avslappnande massage med oljor för din hudstatus.

Huden känns otroligt len och fräsch med en härlig lyster.

I naturkosmetiken anser vi att klämmning av pormaskar skadar huden på sikt och pormaskarna återvänder snabbt. Senare i livet visar det sig som förstorade porer, ytliga blodkärl och ärr. 

Denna behandling skadar inte huden utan rengör effektivt på ett skonsamt sätt.
Gua Sha ansiktsbehandling 75 min 1060 kr

Ansiktsbehandling med CHIA´s egendesignade 6 olika gua sha stenar (stenar väljs ut beroende på vilken effekt vi vill få ut av behandlingen), anpassade rollers, akupressur, massage & naturkosmetiska, ekologiska, svenska  märket Organic by Sara. Detta är en holistisk behandling som går tusentals år tillbaka med rötter i den kinesiska traditonella medicinen. Behandlingen främjar cirkulationen, vilket påverkar huden och dess cellförnyelse. Ansiktet blir skönt avslappnat, får en härlig lyster och förbättrad spänst. Den löser upp blockeringar och är toppen för att motverka spända muskler & bindväv som då ger ett naturligt facelift, för behandling av linjer, rynkor & lyft för ansiktskonturen. Spänningar som blockerar flödet kan få extra uppmärksamhet i massagen på nacke, axlar, hals, överarmar, käkar, ansikte, öron & skalp. Lymfatiska systemet aktiveras – vilket samlar upp slaggprodukter och andra ämnen kroppen behöver bli av med & det parasympatiska nervsystemet slås på, vilket reglerar vila och återhämtning.

I behandlingen får du en djupgående rengöringsmassage & peeling med varma handdukar. 

Produkter anpassade efter din hudstatus, inleder massagen med de fyra olika stenarna. När masken ligger på utförs ögonbehandling med rollers och akupressur för att motverka problem runt ögonen & rollers i hela ansiktet för att hjälpa lymfsystemet & avslutas med en rejäl skalpmassage då du får en svalkande, lugnande mask över ansikte och dekolletage som är tillverkad av stenar av obsidian. Massagen & produkterna anpassas efter dina behov och dina önskemål.

Bianstenarna, 2 olika, som används innehåller över 40 olika spårmineraler och har en väldigt hög frekvens och höjer energin i huden likt infraröda strålar. Passar bäst för en hud som behöver revitaliseras (antiage, lyster och cirkulation). Biansten har används länge i TCM (traditionell kinesisk medicin) för olika muskelbehandlingar.

Vit Jade ger bättre lymfflöde, är bra för njurarna och rensar negativa tankar. Passar för alla hudtyper, även den känsliga

Moss Agate är bla antiinflammatorisk, blodrenande & förbättrar lymfflödet.

Mookaite stramar upp huden & ger mer lyster & stärker immunförsvaret.

Sodalite passar alla hudtyper (utom väldigt känslig) och är framförallt bra vid stress, ångest, oro, sömnproblem och svullnad då den renar lymfsystemet.

 • Resultaten blir bättre och bättre över tid.
 • Kombinera gärna salongsbehandling hos terapeut med att använda verktyg hemma en liten stund varje dag för bäst effekt!
 • Använd minst 5-10 min/dag för maximal effekt (eller 10 min minst 3 ggr/v)
 • Behandlingen rekommenderas som en kur med högst 10 dagars intervall för djupare problemlösning eller 1 gång i månaden, alternativt var sjätte vecka om du vill underhålla resultaten.

Om du använder botox eller fillers så kan den här behandlingen störa dina resultat du vill uppnå där. Så vänta minst 8 veckor efter applicering och var noga med att berätta om detta innan behandling. Många kunder har däremot sett att de inte behöver använda sig av botox och fillers längre när de gått på regelbundna behandlingar med Gua Sha och kombinerat det med verktygen hemma.

Trenden i världen just nu är att fler och fler väljer bort botox till fördel för holistiska behandlingar som tex GuaSha!
Gua Sha massage 60 min 820 kr

Massage med CHIA´s egendesignade 6 olika gua sha stenar (stenar väljs ut beroende på vilken effekt vi vill få ut av behandlingen) som börjar med en djupgående rengöringsmassage och varm handduk & efterföljande djupgående massage nackområde.

Därefter utförs massage med stenarna på nacke, axlar, hals, överarmar, käkar, ansikte, öron, skalp.

Behandlingen anpassas efter dina behov och dina önskemål. 

Vill du ha en djupgående massage på spända muskler som kan göra lite ont men som ändå ger den avslappnande effekten?

Vill du ha en meditativ, djup avslappning utan den lite tuffare massagen?

Du får vad du behöver just nu och den ena behandlingen är inte den andra lik.
Behandlingen är för dig som vill jobba med spända områden, linjer och rynkor samt lyster och lyft i ansiktet &/eller för dig med spända käkar, huvudvärk & nackbesvär &/eller problem med stress.

Detta är även en effektiv behandling av bl a fascia (bindväv), som förbättrar cirkulation & lymfdränage.

Bianstenarna, 2 olika, som används innehåller över 40 olika spårmineraler och har en väldigt hög frekvens och höjer energin i huden likt infraröda strålar. Passar bäst för en hud som behöver revitaliseras (antiage, lyster och cirkulation). Biansten har används länge i TCM (traditionell kinesisk medicin) för olika muskelbehandlingar.

Vit Jade ger bättre lymfflöde, är bra för njurarna och rensar negativa tankar. Passar för alla hudtyper, även den känsliga

Moss Agate är bla antiinflammatorisk, blodrenande & förbättrar lymfflödet.

Mookaite stramar upp huden & ger mer lyster & stärker immunförsvaret.

Sodalite passar alla hudtyper (utom väldigt känslig) och är framförallt bra vid stress, ångest, oro, sömnproblem och svullnad då den renar lymfsystemet.

 • Kombinera gärna behandling hos terapeut med att använda verktyg hemma en liten stund varje dag för bäst effekt! Använd minst 5-10 min/dag för maximal effekt (eller 10 min minst 3 ggr/v)
 • Resultaten blir bättre och bättre över tid & behandlingen rekommenderas som en kur med högst 10 dagars intervall för djupare problemlösning eller 1 gång i månaden, alternativt var sjätte vecka om du vill underhålla resultaten.

Om du använder botox eller fillers så kan den här behandlingen störa dina resultat du vill uppnå där. Så vänta minst 8 veckor efter applicering och var noga med att berätta om detta innan behandling. Många kunder har däremot sett att de inte behöver använda sig av botox och fillers längre när de gått på regelbundna behandlingar med Gua Sha och kombinerat det med verktygen hemma. Trenden i världen just nu är att fler och fler väljer bort botox till fördel för holistiska behandlingar som tex GuaSha!
 
Aromamassage  30 min 440 kr / 60 min 715 kr
 
Kraftfull, djupgående massage, akupressur och lymfmassage på ansikte, huvud, nacke, axlar, öron och överarmar.
Energipunktsmassage liknande ansiktszonterapi balanserar kroppen i helhet. Jag använder eteriska oljor som både ger välbehag och anpassas efter dina behov. Eteriska oljor är otroligt verksamma vid olika sorters problem eller för att förbättra allmäntillståndet. Läs mer om Aromaterapi & Eteriska oljor i bloggen.
Massagen anpassar jag också efter dina behov – mjuk eller kraftfull. I båda fallen är den mycket avslappnande och även lymfdränerande.
Bra vid besvär med bihålor och spända käkar samt vid spänningshuvudvärk och nack/axelproblem. Ansiktsmassage är även otroligt avslappnande och upplyftande på huden i ansiktet.
Vid behov masserar jag även armar & händer i den längre behandlingen.
 
  
Aromamassage plus lymfmassage 90 min 990 kr
 
Vi startar med att aktivera lymfcirkulationen med massage ansikte, nacke, hals, nyckelben, överarmar.
Sedan varvas kraftfulla långa massagedrag för att mjuka upp muskler & lossa på bindväv, med mjukare lymfdränage på ben & fötter & i kombination med Andullationsmassagen jobbar vi med hela kroppen. De eteriska oljorna förstärker effekten & anpassas efter dina behov just nu. Massagen är för dig som behöver komma ner i varv, som har samlat på dig vätska &/eller toxiner, som har värk &/eller trötthet eller i förebyggande för hela ditt välmående. Du får enkla knep att använda hemma för att få igång lymfan. Att dagligen jobba med din lymfcirkulation kan få dig att må bättre på många sätt.
 
För bäst effekt vid eventuella problem, utförs massagen med högst 10 dagar mellan minst 5 gånger.

Vid behov & önskemål används Peelingvantar, Gua Sha &/eller Koppor, Rollers & IR-lampa.
I massagen ingår Andullationsmassage 15 eller 30 min. för att antingen få bort spänningar i muskler &/eller bindväv eller för förbättrat lymfflöde. Se mer under fliken Andullation.

Massagen är mycket effekfull vid alla stress-relaterade problem. I dagens samhälle har människan behov av att ibland komma ner i djup avslappning.
Regelbunden massage ökar ditt välbefinnande och förebygger smärta och värk av olika slag.
Har du lymfproblem så krävs det egenvård varje dag under längre tid för att komma tillrätta med problemen. I kombination med behandlingar kan det göra underverk för ditt mående.
 
  
 
Blodanalys & Hälsorådgivning
 
För bokning eller info om Blodanalyser & Hälsorådgivning se under fliken Blodanalys & Hälsorådgivning.
 
För att se de andra terapeuternas behandlingar, gå in på fliken TEAMET.
Där finns länkningar till respektive terapeut.
Du kan även se allas behandlingar under fliken Boka som leder dig direkt till vår sida på Boka Direkt
Vi säljer även 5- eller 10-kort med rabatt
 
 

Kom gärna några minuter innan din behandling så du har tid att varva ner, för att få ut mer av din behandling.

 OBS!

Ej avbokad tid inom 24 timmar debiteras.

Lagar & Säkerhet

Jag behandlar inte gravida de första tre månaderna. Enligt lag får man inom komplementärmedicinen inte behandla barn under 8 år samt sjukdomar som epilepsi, cancer och diabetes. Jag är medlem i KMR, Komplementärmedicinska Riksförbundet www.komplementarmedicinskariksforbundet.se och innehar patient- och ansvarsförsäkring.